Fredrik Virtanen
mejla:
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val

Innelistan

1 RE
Robert Gustafssons bästa roll
   Robert Gustafssons figur Roland i ”Torsk på Talinn” är nog det främsta han gjort. Den harmynte, ensamme stackars Roland som ska åka för att hitta kärlek i Tallinn är så hjärtligt sorglig och så hemskt rolig. Gustafsson blandar tragik och komik som ett sant komiskt geni.
Den underbara figuren Lasse Kongo blir bara en härlig bonus när Killinggängets ”Torsk på Tallin - en liten film om ensamhet” repriseras i kväll klockan 22.45 på SVT2, med bonusscener efteråt. Fantastisk tv, ladda videon.

2  RE
Martin Elisson
   Sångare i ett av Sveriges bästa band, Bad Cash Quartet. ”Heart attack (what everyone else calls fun)” är lite mer Stone Roses och Broder Daniel än powerrockiga ”Big day coming” men nästan lika fantastisk, på ett annat vis bara.

3  NY
Lilleman
Många kommer att avsky sentimentala ”Vart tog pappa vägen” med det uppsnabbade ”Don’t worry, be happy”-beatet. Men jag gillar skånska Daniel ”Lilleman” Cvetokovic, 15, och hans låt om saknaden efter sin far. Sveriges Lil’ Bow Wow!

4 2
Nina Persson
   ”I can buy you, oh yeah, oh yeah, but I can’t make you do what you don’t”, sjunger Nina Persson i sin underbara låt ”I can buy you” och jag har börjat undra vad det är han inte (gör?). Om svar anhålles.

5 RE
Thorsten Flinck
   En grym teaterregissör. En passionerad skådespelare. Det är såna konstnärer Sverige behöver. Hoppas att han lever länge. Se honom i Leif G W Perssons lite åldersdigna deckare ”Goltuppen”, start söndag kl 21.00, SVT1.

6 RE
Josephine Forsman
   Galet cool när hon spelar trummor i Sahara Hotnights.

7 1
Lasse Berghagen
   Jag önskar att hela Sverige gjordes om till ett stort Lasseland, där allting var varmt och vackert, där ingen kastar sten och där alla vill varandra väl.

8  RE
Ebba Hultkvist
   Gjorde inte någon riktig succé i filmen ”Festival”, men som Wilma i ”Skärgårdsdoktorn” är hon finemang. Tredje omgången sänds i repris med start i kväll kl 20.00 i SVT1. Jag älskar ”Skärgårsdsoktorn”.

9  RE
Shanti Roney
   Det är skådespelarna som lyfter Kjell Sundvalls tunna actionsoppa ”Beck - hämndens pris” till att bli värd 85 kronor om det är fullt på de bra filmerna. Sveriges Sean Penn, som spelar bov, är en av dem.

10  NY
Ulrika Nilsson
   Väldigt cool och bra som nyhetsuppläsare i TV4:s 22-nyheter.

Utelistan

1 Tomas Ledin
   Har turnépremiär i Skellefteå i kväll. Det blir nog fint, varmt och familjärt. Ha det så trevligt.


2
s/s Blidösund
   Körde upp på land och höll på att ramma Astrid Lindgren - men Astrid, 93, märkte ingenting. Det är roligt.


3
Magnus Uggla
   Turnén kan bli fantastisk om inte Uggla spelar familjerock som han gjorde 1998. Men ”Där vi är e’re alltid roligast” är ettrigare än knott.


tyck till om Fredrik Virtanens krönika

mejla:
fredrik.virtanen@aftonbladet.se

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val