Fredrik Virtanen
mejla:
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Innelistan

Virtanensval
Bob Dylan knäcker på Roskildefestivalen
Det blir säkert som vanligt, han mumlar säkert fel melodier till fel låtar och han är säkert påknarkad och har säkert revärer på byxorna och hans Charlie Sexton-band är antagligen stelt och säkert regnar det också.
Men kanske inte.
Kanske blir det just den här lördagen i Roskilde som han tar hem allting, kanske är det här som han visar att han är den coolaste mannen och den störste artisten. Kanske vill jag inte ha det så, kanske vill jag ha honom som han är: konstig. Han är Bob Dylan och jag förstår honom.
Men. Roskilde är inte bara Dylan och jag är där. Wyclef Jean var antagligen skitkul i går och Jurassic 5 lär svänga i kväll. Och Neil Young, Morgan Heritage, Manu Chao, Basement Jaxx och massa annat... det är en grym line-up. Och de har pølse!      


Gwyneth bra på bio
   Min gamla favvo Gwyneth Paltrow (min nya är Cate Blanchett) och Ben Affleck gör en underhållande och intelligent film om lögner och kärlek men alla går på ”Tomb raider” i stället. Det förklarar varför världen är sån här. Men om du inte vill vara en ”Tomb raider”-människa, om du vill se ner på ”Tomb raider”-människan rent av, så ska du se ”Tillbaka till kärleken”.

”Tomb raider” suger på bio
   Jag hatar när sånt här händer. Angelina Jolie flashar tuttarna och är snygg och varenda dummer i USA springer iväg till biografen och det blir värsta hitfilmen.
Hur kommer det sig? Vem bestämmer det? Varför är en snygg tjej i en tråkig actionfilm en så säljande kombination? Jag tycker att du ska vägra gå på ”Tomb raider”, den är tråkig och rörig.

Missy Elliot knäcker på cd
   Hon är så cool. Så himla cool. Men hon svalkar inte för hon är så het. Så himla het. Om ni är ute efter den allra, allra modernaste poppiga hiphopen är det Missy Elliotts ”Miss E” ni ska köpa.
Om ni är ute efter något helt annat, som kanske glad, livsbejakande rock så är Bruce Springsteens ”Born to run” en av världens bästa skivor.
citatHon skriver ord som mord i handen.

Håkan Hellström


mejla:
fredrik.virtanen@aftonbladet.se

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Innelistan