Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 8 DECEMBER
 
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Funksoulsystrar knäcker på cd

Det här dör jag av.
  En fuktig wha-wha-gitarr, en trummis från himmelen, en liten elorgel, en frenetisk bas och Inell Young börjar sjunga: ”I love a guy who’s crazy for another, he has no eyes for me. He says I think of him as a brother, and I’m lost in misery” och jag lovar, jag kan inte sitta still, det går inte och samtidigt är Inell Young så bitter att hon nästan går sönder på mitten.
  ”What do you see in him?” är den mest fantastiska av 20 fantastiska funkburgare från fantastiska glödheta 70-talsfunkflickor som den fantastiske brittiske soul/funk-dj:n Ian Wright sammanställt åt det fantastiska skivbolaget Barely Breaking Even (BBE) på ”Sister funk - the sound of the unknown soul sisters”.
  Skivan är helt enkelt ”A stoone groovy thing”, som Ruth Brown sjunger på inledningspåret.


”Vita huset” knäcker på SVT1
Jag måste tjata. Ni FÅR inte missa ”Vita huset” , måndagar klockan 22. i SVT1. Jag sitter helt mållös och kan inte tro mina ögon för det är så otroligt välskrivet, välspelat och välgjort. Knäcker faktiskt allvarligare än ”Sopranos”. Jag vill vara Rob Lowe! Jag vill vara Martin Sheen! Jag vill förresten vara vem som helst i ”Vita huset”. Bäst.

Magnetic Fields genialt på cd

På trippel-cd ”69 love songs” utreds kärleken och Stephin Merritt är en genial textförfattare om kärlek, som Costello och Cohen på gatunivå. Det är vit New York-intellektuell popmusik som Radiohead tycker knäcker, men melodierna är fina och texterna har sådan själ att inte ens Marvin Gaye hade mer på knullmästerverket ”Let’s get it on”.



”Mina vänner” kul julklapp

Kommer ni ihåg när ni var små och tvingade alla vänner att skriva in favoritfärg, idoler och vem de var hemligt kära i? Nu finns en variant med bland annat ett vuxentest. Jag fick min av bästa Jessika, hon köpte den på Designtorget men den ska finnas i alla välsorterade boklådor. Ett julklappstips som är skoj att fylla i och jämföra om fem år.
citatIf you don't cry, it isn't love. If you don't cry, you just don't feel it deep enough

MAGNETIC FIELDS


Veckans Virtanen
Innelistan


   

   
  MER I PULS