Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
FREDAG 8 DECEMBER 2000
 

Innelistan

Puls Virtanen listar de bästa svenskarna.
fredrik.virtanen@aftonbladet.se






Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val

1 RE
Håkan Hellström
En del människor är tvungna att vara anti, jag kan själv vara det ibland. Men att Håkan Hellström älskas av en massa, ska kyssas av en massa, omskrivs av en massa får faktiskt inte DRABBA honom för ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” är verkligen en av de bästa skivorna som gjorts i Sverige, just nu känns det som den allra bästa. Och då tycker jag inte alls om att alldeles för få köper den och jag är så trött på allt tjat om överdriven ”Håkan-hype” för den är inte överdriven. Tro på dem som älskar. Lyssna, njut, älska, dansa, lev, dö. Tro.

2  NY
Daddy Boastin’
Mikael Wiehe skrev den svenska texten på Woody Guthries ”This land is your land”, Crillan Falck gjorde om det till en reggae, Peps Persson är kungen och The Latin Kings toastman Daddy Boastin’ får propset här för att allt han gör hela tiden är så bra.

3  RE
Fredrik Lindström
”Kvällstoppen”, i SVT1 tisdagar 22.00, med Lindström och Per Sinding-Larsen har varit sensationellt kul. Allra roligast är hur Fredrik Lindström tänder till när han får snacka spandex-rock. Bisarrt.

4 NY
Håkan Steen
Aftonbladets indiekung har startat poptidningen Sonic med SA:s Pierre Hellqvist och den blev hur bra som helst. Kärleksfullt om musik för alla som är kära i musik.

5 NY
Charlotte Berg
Sångerska i Stockholmsbandet Charlie’s Magazine som får till helhärlig Kasey Chambers-countryrock på debutsingeln ”Where the roses grow”, komplett med Al Kooper-orgel, ringarackagitarrer och fint avstämd sång. Toppen.

6 NY
Ana Barata
”Gör det själv”, med Ana Barata och Hans Crispin, har faktiskt fått mig att bli en smula intresserad av att göra-det-själv. Och, det ska erkännas, det är inte Crispins förtjänst. Ana Barata har snyggaste namnet och är charmigaste tjejen. Tisdagar kl 21.00, SVT 2.

7 RE
Kristian Luuk
Såg ni att läkaren i förra veckans inslag om Mürek såg ut som Östgöta Correns före detta chefredaktör Ernst Klein? DET är sjuk humor! .

8 RE
Ken
Får till en stark hyllning till hemlösa utan att bli för sentimental på singeln ”Situation Sthlm”. Bra text, tungt allvarligt sväng och inget som helst tjat om de fyra elementen. Gå in på www.stadsmissionen.se och hjälp till du med.

9 NY
Henrik Norberg
Spelar huvudrollen i lågbudgetfilmen ”Naken”. En film befolkad av bara vidriga människor, men stundtals riktigt kul om killen som vaknar i en hiss efter svensexan och på ett ”Måndag hela veckan”-vis får nya chanser att hinna till bröllopet i tid.

10 RE
Victoria Dyring
Den charmiga programledaren för ”Hjärnkontoret” leder Nobelprisgalan från Blå Hallen i år. Ett tungt jobb till en duktig tv-kvinna. Det innebär inte att jag tänker läsa Gao Xingjian, men jag borde kanske.

Utelistan

1 Robinson-Mattias
Jag håller med Freddy i det här fallet. Mattias är en gnällig lyxhippie. Han borde inte få vara med längre. Jag håller på Edward.


2
Meja
Vad trist att Meja gör så trist musik när hon ändå är så rik så att hon kunde skippa hits-ambitionerna och få till något intressant i stället.


3
Magnus Uggla
Mannen kommer fram och skrattar: ”Fan, jag är inte med på utelistan längre, skärp dig!” Uggla är faktiskt SÅ cool. Men ändå.