Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 11 FEBRUARI 2000
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


vinn råa prylar!
South Park
South Park
   South Park är mitt favorit-tv-program och i dag kommer filmen. Hurra! Därför kan du - om du skriver till mig och avslöjar varför du dödade Cartman - vinna t-shirt, läskhållare, Kennyregnjacka, tröja, jojo eller någon annan stencool South Park-pryl. Snällt va? Skriv storlek och adress!


knäcker på nätet
Malcolm
www.dancemusic.simplenet.com
  Det är bara att koppla in hörlurarna och lyssna på själfylld house och disko. Nyligen gjorde en viss Jay Brown a.k.a. The Groove Victim en dj-spelning med anledning av ”Black history month” där tal av Dr. Martin Luther King och Malcolm X vävdes in i setet. Den finns där. Och hur mycket mer som helst. Helt gratis. Koppla datorn till stereon och du har värsta förfestarmusiken!


knäcker på cd
Äkta
Äkta
   Den första samlingsskivan med svensk, kommersiell hiphop och dans. Från Rob ’n’ Raz & Leila K och Papa Dee till Ayo och Petter via Just D, Latin Kings och Infinite Mass. En strålande samling, oumbärlig för nytillkomna fans. Är det inte förresten dags med en ”best of Just D”? De var sjukt bra.


knäcker på tv4
Mycket väsen...
Mycket väsen för ingenting
   Shakespeare var en skön kille vars dramer håller ännu, 400 år efter de skrevs. Sällan har de filmats så lättillgängligt och lättflygande som i Kenneth Branaghs stjärnspäckade version med Emma Thompson, Michael Keaton, Denzel Washington och Keanu Reeves. Så stanna hemma på lördag, eller sätt videon på 21.00, TV4, så får du mycket kärlek och skratt. Hyr gärna ”Trettondagsafton”, med Helena Bonham Carter och Ben Kinsley också, som är nästan lika bra.


mystiskt på bio
Den gröna milen
Den gröna milen
   Filmen med Tom Hanks som fångvaktare för dödsdömda har premiär i dag och den är över tre timmar lång. Över tre timmar! Men den håller nästan för det och stundtals är den helt makalös. Jesus fanns nämligen i 30-talets Amerika - som en svart jätte dömd för dubbelmord.
   En film med ett positivt budskap som behövs i en hemsk värld. Bygger på en novell av Stephen King men är inte speciellt otäck, bara lagom. Förutom den värsta avrättningsscen i elektriska stolen du har sett. Och en plågsam urinvägsinfektion.

citatAtt skiljas är adjö en smula
HASSE ALFREDSSON

Veckans Virtanen
Innelistan