Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 14 DECEMBER 2000
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker med Ed

Fight club - bio
Den bästa filmen, och Edward Nortons näst bästa roll efter ”Rounders”. En intelligent, rolig och lite otäck film om materiella tillgångar med stark samhällskritik och en otippad vändning i mitten, där filmen tappar lite efter den fantastiska första timmen. Brad Pitt är också bra, såklart, med det är Eds film, helt klart. Spring på bio. Och då menar jag för fan inte ”Sällskapsresan”. Edward Norton är den nye Malcolm MacDowell.)


ruggigt med Ed
Edward Norton
American History X - video
Alltså, den där scenen när Edward Norton placerar en snubbes tänder mot en trottoarkant och sedan hoppar på den är den absolut värsta jag sett på film någonsin. Usch. Ed är strålande här också, mer nedtonad jämfört med ”Rounders” men högst trovärdig som nazistdåre. Och filmen känns verkligt udda för att vara Hollywood, den handlar ju om riktiga problem även om det kanske snyggas upp lite väl lätt i slutet. Edward Norton är den nya Robert De Niro.


bra med Ed
Rounders
Rounders - video Matt Damon som den duktige pokerliraren, och Edward Norton i hans mest lysande roll som fruktansvärt enerverande loser och speltorsk. Man hatar honom verkligen. Gillar du poker så måste du kolla. Och det måste du förresten även om du inte gillar poker. En lagom spännande film, perfekt för video. Edward Norton är den nye Dustin Hoffman.
saggigt på tv4
Life of Brian
Life of Brian
Monty Pythons film visas i morgon på TV4 och det ger mig anledning att fråga alla vad som egentligen är roligt med Monty Python. Jag har bara storskrattat tre gånger (”Spanish inkvisition”, ”Anyone for tennis” och den där scenen när alla lemmar huggs av i heliga graal-filmen) och jag känner mig alltid så utanför när alla lustigkurrar citerar och skrattar gott åt de studentikosa pajaserierna som ju är helt sönderakademiskt och på sin höjd smålustigt. Skriv och förklara - vinn min eviga kärlek.



fiffigt i bok
Vad en ung man...
Vad en ung man bör veta
G-punkten? Mens? Hur gör man slut? Porr? Kriser? BH-storlekar? Analfixering? Dejter? Smink? Kläder? Knepiga grejor. Köp handboken ”Vad en ung man bör veta - fråga Darling De Luxe” så får du svaren på ett skojigt och oftast korrekt sätt. Cirka 150 kronor, finns i de flesta boklådor.



knäcker på tv 4
Nikita Nikita
En grymt bra actionfilm, sexigt regisserad av Luc Besson och trovärdigt spelad av Anne Parillaud. Duger lätt att se igen, och om du inte sett den är du bara att gratulera. Söndag kl 21.00. Köp chips.


Veckans Virtanen
Innelistan