Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
TISDAG 16 NOVEMBER 1999
 


USA: Anna Kournikova förlorade mot Pierce
Rysslands Anna Kournikova returnerar en boll till Frankrikes Marie Pierce under Chase Tennis Championships i Madison Square Garden i New York. Pierce vann över Kournikova.


Bangladesh: Protester mot valfusk
Hundratals arga demonstranter i Bangladesh protesterar med höjda träpinnar i luften mot påstått valfusk i Sakhipur i norra Bangladesh. Fyra vallokaler stängdes efter att säkerhetsstyrkor öppnat eld för att avstyra bråk i samband med anklagelserna. Minst nio personer skadades i skottlossningen.


Kina: Falun-Gonganhängare gripna
I Kina greps 20 Falun Gong-anhängare av polisen på Himmelska fridens torg i Peking. De utförde förbjudna Falun-Gong-rörelser på torget för att påverka FN:s generalsekreterare Kofi Annan att tillsätta en oberoende studie av gruppen.


Comdex: Linus Torvalds på mässan
Linus Torvalds, datakändisen från Finland, tar en klunk vatten innan han talar på Comdex-mässan i Las Vegas i Nevada. Han är skapare av operativsystemet Linux, ett gratis system som konkurrerar direkt med Bill Gates' Microsoft.


Australien: Young America förlorade etapp
Besättningen på Young America kämpar för att rädda sin spinnaker som åkt ner i vattnet i matchen mot italienska teamet Prada i åttonde Louis Vuitton-cupen i Australien. Kampen hjälpte inte. Prada vann med en minut och 14 sekunder.


Tjetjenien: Flyktingar återvänder hem
Flyktingar väntar i en lastbil vid övergången i Sleptsovsk i Ingusjien. De vill återvända hem till Tjetjenien.



Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER