Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
SÖNDAG 29 AUGUSTI 1999
  

”Jag vill bli designer och posera i mina egna kläder”


Namn: Samira Esmaeili. Ålder: 20. Familj: Mamma, pappa, storebror och lillasyster. Bor: I ett hus i Skogås i södra Stockholm. Yrke: Expedit i klädbutik. Tjänar: Cirka 12 500 kronor i månaden.

grattis...


Samira Esmaeili,
som i går vann modelltävlingen Miss International Sweden.

  – Tack! Det kändes underbart att ta emot pokalen. Jag blev lite nervös när tvåans och treans namn ropades upp, men familjen och vännerna var där och hejade på mig och det var skönt med deras stöd.
Vad betyder det att bli utsedd till Sveriges vackraste utomskandinaviska?
  – Jag kommer från Iran och det är viktigt att visa att modeller inte behöver vara storbystade och blonda. Unga invandrarflickor behöver förebilder. Jag minns själv hur stort det var när Naomi Campell slog igenom.
Bär det i väg till USA nu?
  – Nej, modellkarrären får vänta. Just nu längtar jag mest efter att utvecklas som designer och jag hoppas komma in på en sådan utbildning i vår. Visst vore det roligt att få några fotojobb, men det är ingenting bestämt ännu. Helst av allt skulle jag vilja posera i kläder som jag har sytt själv.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
  – Jag längtar efter att koppla av med ett varmt bad. Det ska bli härligt att bara umgås med familjen och smälta intrycken från tävlingen.
Karin SörbringTipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77


   
  FLER NYHETER