Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
JULAFTON 1998
  

Rolf Lassgård,44, skådespelare, Gävle:
   – Med familjen i vårt lilla hus i Skåne. Man springer mellan grytorna och Disney, för efter Disney ska det bara ätas.

Helena Bergström, 34, skådespelerska, Stockholm:
   – Med familjen, vi ska åka bort till solen och värmen. Vi tar julafton med julklappsutdelning och sånt hemma hos min syster i
januari.

Linda Ulvaeus, 25, skådespelerska, Stockholm:
   – Lugnt med familjen med massor av mat. Vi brukar vara några få som pysslar dagen innan och gör julskinkan, vi är inte så jättetraditionella av oss. Vi försöker mest att vara tillsammans.

Emilia Rydberg, 20, sångerska, Stockholm:
   – Här hemma i Stockholm med min familj. Jag har inte druckit nån glögg än, så jag tänkte göra det. Det blir traditionellt svenskt julfirande.

Åsa Carlsson, 23, tennisproffs, Surahammar:
   – Jag ska fira med familjen hemma i Surahammar. Men julen blir kort, den 28 åker jag till Australien för att spela.

Terry Coldwell, 24, sångare i East 17, London:
   – Jag har köpt massor av julklappar till mina barn. Vi firar jul tillsammans med familjen. Sedan har jag bokat in några dagar på hotell med min fru Paola. Det blir lugnt och skönt hela helgen, men på nyår ska vi festa.

Marie Fredriksson, 40, sångerska, Stockholm:
   – I lugn och ro bara med familjen. Det blir hela grejen med presenter, julgran och tomte. Min dotter är fem år och hon har börjat bli lite skeptiskt till tomten, men det ska bli roligt att se hur den yngste, Oscar, reagerar.

Pernilla Månsson, 32, programledare, Malmö:
   – Hemma hos mamma och pappa. Vi har inga speciella traditioner förutom att det är rimtvång. Vi har jättekul, och man behöver inte ha så många klappar eftersom det tar så mycket tid ändå.

Gunnar Rehlin, 49, filmjournalist, Jakobsberg:
   – I lugn och ro hemma, med min fru och dotter.

Katarina Johnson Björklund, 35, studerande, Stockholm:
   – Med familjen i Sälen, mamma och pappa har stuga där. Det blir den nära släkten och så kommer Robinsonkollegan Susanne förbi en sväng. Och så ska vi äta hemma hos Birgitta på vägen upp också.

Elizabeth ”Lelle”Anderzén, 26, väktare och konferencier, Göteborg:
   – Hemma hos mamma i Göteborg med den närmaste familjen. Vi brukar ha stort julbord med massor av mat, rubbet. Och så hyr vi någon mysig videofilm, eller till och med en skräckfilm.

Charlotte Nilsson, 24, dansbandssångerska, Stockholm:
   – Jag ska ner till mamma och pappa i Hovmantorp i Småland. Jag och Nicola åker ner dagen före julafton. På julafton sjunger jag i kyrkan och då brukar hela familjen vara där.

Caroline Giertz, 40 år, programledare, bor på gård utanför Stockholm:
   – Jag älskar julen, all magi och alla förväntningar. Vi äter fruktost i pyjamas, attackerar julklappsberget, sedan åker vi till svärföräldrarna och dit kommer också tomten. Kanske följer två kompisar med.

Kerstin Thorvall, 73 år, författare:
   – Jag åker till Lissabon med en god vän den 23:e. Jag glädjer mig åt att få gå midnattsmässa i Lissabon, men avskyr julen här. Det är en amerikansk-kommersiell luthersk jul, där det är prylar och Kalle Anka som räknas, och så allt tjafs med alla frånskilda och deras släktingar. Jag grät varje annandag när jag hade barnen. Men det var längesedan, nu åker ofta jag bort över jul.

Monica Nielsen, 61, skådespelerska:
   – Vi brukar samlas hos oss, mig och Torsten, på Söder. Mamma, pappa, Petra, Paula och Timmy, 6 år, Torstens släktingar och min bror med familj. Vi blir 14 stycken. Plus hund och katt. Det är jättekul att fira jul när man har barnbarn. Tomte brukar Paula vara, ibland.

Ewa Roos, 50, artist:
   – Tillsammans med hela släkten. Vi är åtta stycken på julafton. Mamma, min syster och svåger, våra barn Lotta, 26 och Daniel, 22, och hans flickvän Maria. Under mellandagarna kommer Kenneths barn med respektive och fem barnbarn. Jag lagar mat till alla. Så gott som allt finns på detta julbord. Tomte blir det inte, den kommer med kommande barnbarn.

Lotta Aschberg 45, journalist:
   – Det blir en traditionell jul på landet med släkten. Vi skippar julskinkan och äter gravad oxfilé i stället.

Camilla Thulin 38, underklädesdesigner:
   – Det blir en vanlig jul med julgran, sprit och mat tillsammans med familjen i mitt föräldrahem i Saltsjö-Duvnäs.

Titti Sjöblom, 48, artist:
   – Vi ska vara hemma och fira jul för första gången på länge. De senaste jularna har vi jobbat så nu ska det bli riktigt skönt att fira jul med släkt och vänner.

Siw Malmkvist, 61, sångerska:
   – Hemma med familjen. Det blir en ganska lugn kväll, jag vill inte ha något jippo, det skall vara som en vanlig familjekväll fast lite festligare.

Inger Segelström, 46, ordförande för socialdemokratiska kvinnoförbundet, Stockholm:
   – Jag ska fira en riktigt traditionell familjejul i Stockholm, med mina föräldrar, syskon och syskonbarn.

Mian Lodalen, 36, journalist, Stockholm:
   – Antingen åker jag till mina föräldrar i Jönköping eller är jag med vänner i Stockholm. En sak är klar: ingen ihjälplågad gris ska finnas på mitt julbord.

Jesper Aspegren, 48, programledare, Falsterbo:
   – Som jag alltid gör, hemma i kretsen av min fru och mina fyra barn. I år firar vi jul i sällskap med bruna flyttkartonger, eftersom vi nyss flyttat till Falsterbo. Jag hyser en hatkärlek till julen. Det är bitvis ganska hysteriskt med alla måsten. Samtidigt är det ganska behagligt med all den goda maten och stearinljusen.

Gunilla Åkesson, 56, skådespelerska, Nynäshamn:
   – Jag firar hemma i Nynäshamn med min man, min gamla mor och min gamle morbror. Det är skönt med jul, jag stressar inte, och behöver bara köpa tre julklappar. Mina enda måsten på julbordet är dopp i grytan och sill.

Elsie Johansson, 67, författare, Uppsala:
   – I stillhet med familjen, man, barn och barnbarn. Det blir lite sill och köttbullar och kanske en snaps.

Kim Anderzon, 56, skådespelerska, Stockholm:
   – Jag är egentligen traditionalist så jag vill fira jul hemma. Men i år åker vi hela familjen, man, barn och barnbarn, till Marocko. Jag skulle vilja hälsa på mitt fadderbarn i Nepal. Han heter Santosh och är åtta år.

Gunilla Kindstrand, 41, programledare ”Röda rummet”, Järvsö:
   – Jag ska fira hemma med familjen. Det blir första gången som vår jättestora släkt samlas allihop. Barn, syskon, kunsiner. Vi blir minst 16 personer. Alla kommer.

Annika Jankell, 36, journalist, Stockholm:
   – Vi firar en traditionell jul med familjen. Vi är en stor familj och det kommer att bli så nära en Fanny och Alexander-jul man kan komma. I positiv bemärkelse.

Anna Lindh, 41 år, utrikesminister:
   – Jag ska fira hos mina föräldrar i Dalarna tillsammans med hela min familj.

Amelia Adamo, 51 år, vice vd för Bonniers veckotidningar:
   – Jag ska fira med familjen, men strax efter jul åker vi till Malaysia och badar. Under själva julen försöker vi mixa italienskt och svenskt – skinka och prosciutto.

Peter Siepen, 35 år, programledare:
   – Med mamma, min bror Martin och min kompis Svante hos min moster i Köpenhamn. På vägen dit stannar vi till vid Ribersborgs kallbadhus i Malmö – det ska bli spännande att se hur kallt vattnet är.

Kajsa Bergvist, 22, friidrott, Texas:
  – Jag är hemma i Sverige och ska fira med familj och släkt i Sollentuna. Det blir traditionellt och svenskt.

Martin Berggren, 56, Jan i ”Svenska hjärtan”, Göteborg:
   – Jag skall ta det väldigt lugnt, vara ledig i fjorton dagar och fira jul på Öckerö utanför Göteborg med familjen. På nyår skall jag åka och ta hand om mina gamla föräldrar i Halmstad.

Magdalena Forsberg, 31, skidskytteåkare, Bergeforsen:
   – Min man Henrik och jag åker till Ångermanland och firar med mina föräldrar. Jag är träningsledig på julafton, men sen blir det två pass om dagen.


   
 FLER NYHETER