Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
LÖRDAG 28 OKTOBER 2000
 
 

Leijonborg talar ut i Silikon – igen

Lars Leijonborg har fått kritik för sin medverkan i tjejprogrammet Silikon. Nu ställer han upp i programmet igen, och kallar kritikerna för pretentiösa.
Foto: TV 3

Aftonbladet 18/10:
”Politikerna gör sig själva till åtlöje” Alexander Bard om varför Leijonborg svarar på intima sexfrågor i tv Snabbfråga!
LEDARE/SIGNERAT Helle Klein: Varför pratar Leijonborg snopp i tv?

Nu ska folkparti- ledaren försvara sig mot den svidande kritiken
Folkpartiets partiledare Lars Leijonborg fick blodad tand av att vara med i Silikon.
  Den svidande kritiken struntar han i och på måndag ställer han upp för programledaren Gry Forsell för andra gången på kort tid.
  
Fjant. Ledsam. Pinsam. Patetisk. Misslyckad.
  Efter Lars Leijonborgs medverkan i Silikon var kritiken allt annat än nådig. Framför allt ledarskribenterna for hårt fram med pennan och Aftonbladets Helle Klein kallade Leijonborg för ”partiledare med opinionsångest”.

Kallar kritikerna pretentiösa
  
På måndag går folkpartiledaren till motangrepp. I sitt andra Silikoninhopp på två veckor försvarar han sitt beslut och kallar kritikerna för pretentiösa.
  – Frågan är hur upprörda folk har blivit egentligen, säger han i programmet.
   Enligt Lars Leijonborg tycker vanligt folk som har hört av sig, att det inte var så märkvärdigt att han var med i Silikon.
  – Det var ju ganska harmlöst, vem bryr sig år 2000? säger Leijonborg till Gry Forsell.
  Gry Forsell passar på att tacka partiledaren för all gratisreklam som programmet fått tack vare hans medverkan.
  – Nöjet är helt på min sida, avslutar han intervjun.
  Aftonbladet har sökt Lars Leijonborg för att bland annat få svar på frågan om han tror att han lockat fler väljare till folkpartiet genom att vara med i Silikon. Men hans pressekreterare Joakim Bergström låter hälsa att allt som finns att säga har Leijonborg redan sagt. Till Silikon.

Vad sa Lars Leijonborg?
Folkpartiledaren Lars Leijonborg fick mycket kritik efter att han grillats av Gry Forsell och Ulrika Svensson i TV3:s tjejmagasin Silikon för två veckor sedan.
Han fick bland annat svara på frågor om sex och samlevnad och tittarna fick veta att han haft samlag utomhus, att han önskar fler skamliga förslag, att han aldrig rakat pungen och inte kontrollerat penislängden på länge.




Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER