Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
MÅNDAG 29 MAJ 2000
 
 


Marika Lagercrantz chattade med läsarna.
Foto: BÖRJE THURESSON

Läs tidigare kändis-chattar
Vilda Marika! Exklusiv intervju med Marika Lagercrantz
”Jättekul att få prata om mitt yrke”
Marika Lagercrantz chattade med läsarna på aftonbladet.se.
  Och berättade att hon ofta blir kär i manliga motspelarna.
  – Jaaa. Det är ett mycket märkligt yrke. Särskilt när man filmar lever man i en bubbla. Borta från verkligheten. Och det är mycket ljuvliga män man möter, säger Marika Lagercrantz.
  Hon berättade att hon tycker att det är roligt att chatta med läsarna.
  – Kul att det var så många frågor om mitt yrke. När jag blir intervjuad är det andra frågor, om mitt privatliv. Nu fick jag prata om mitt yrke! Jättekul!

  Här är hela chattet:


Frankie undrar: Hur gick det till när du fick huvudrollen i Colin Nutleys nya film??
Marika Lagercrantz säger: Nej - jag har inte huvudrollen - vi är tio stycken skådespelerskor som har HUVUDROLLERNA! Men han bjöd upp till dans helt enkelt. Och jag neg, tackade och sa - kul!
Fia undrar: ... hur det kändes att kyssa Johan Widerberg under inspelningarna av Lust och fägring?!
Marika Lagercrantz säger: Härligt!
MARIA säger: NÄR BÖRJADE DU MED TEATER OCH FILM?
Marika Lagercrantz säger: Jag började när jag var sex år, på barn - och ungdomsteaterns Vår Teater, för jag ville fortsätta leka. Och film kom betydligt senare. Men jag fortsatte med teater. Har ägnat mig åt det oavbrutet sedan sex-årsåldern.
En beundrare undrar: Har du nån man?
Marika Lagercrantz säger: Jaa! Gift sedan 16 år.
15 jordsnurr ställer en enkel fråga: Hej! Lill Lindfors tror jag har sagt att hon aldrig skulle kunna vara ihop med en ung kille. Skulle du kunna det?
Marika Lagercrantz säger: Nja, nu är ju jag gift - så det blir en hypotetisk fråga- men varför inte? Ålder är inget hinder.
Niclas säger: Hej Marika En fråga jag alltid undrar över, kändisarnas mailadresser som ibland ligger ute. Är det verkligen era och svarar ni på "vanliga mail" Vore jätte tacksam för svar
Marika Lagercrantz säger: Har ingen erfarenhet av det. Min mejladress är så kryptisk så ingen förstår att den är min. Jag har mejladress, men säger åt folk att de får ringa och talat om att de mejlat.
Hanna_ säger: tycker du själv att du är en bra skådespelare?
Marika Lagercrantz säger: Finns ögonblick när jag tycker jag är okej. Men det finns många stunder när jag inte alls tycker det. Lustigt nog är det svårt att vara bra skådespelare. Det är ingen självklarhet, trots att man varit skådespelare länge. Men jag tycker det är roligt fortfarande.
Katarina säger: Jag sökte till scenskolan i Stockholm i i december förra året. Jag tycker inte att deras prover säger särskilt mycket om en persons kapacitet. Har du några åsikter om scenskolan?
Marika Lagercrantz säger: Jag har aldrig gått på scenskolan. "Det går ändå", brukar jag säga till folk som förtvivlar. Men jag brukar rekommendera alla att söka, för det ger mera stöd. Jag är ändå ett levande bevis på att det går ändå, utan scenskolan.
Micke undrar: Vilken film är du mest nöjd med av de du medverkat i?
Marika Lagercrantz säger: Det är en svår fråga. En av mina favoritfilmer är "Drömmen om Rita" med Per Oscarsson som den äldre mannen på jakt efter sin forna älskarinna. Men man tycker ju om det man senast gör, så jag ser fram emot Colin Nutleys nya film.
broots säger: hej marika -> Vilken är den bästa manliga skådespelare som du mött ?
Marika Lagercrantz säger: Just nu spelar jag mot Torsten Flinck, och han är fantastisk. Men det finns många bra manliga skådespelare i Sverige. Jag har fått möta många i yrket, och förlorat mitt hjärta till dem. Inte privat. Yrkesmässigt.
Fredrik undrar: Hur gör man för att bli skådis duktig alltså
Marika Lagercrantz säger: Därom tvista gudarna. Det finns många svar. En väg är att förstå sig själv. Självkännedom. Men det finns inte ETT enda svar på den frågan. Något som förenar är självkännedom och självpenetrering.
Laudrup säger: Upplever du skådespelaryrket som en sorts verklighetsflykt?
Marika Lagercrantz säger: Nej. Som att kunna vara närvarande, just precis nu och här. Det är egentligen motsats till verklighetsflykt. Fastän jag spelar andra roller än mig själv. För att kunna göra det måste jag söka närvaro, och det är inte alltid lätt.
AnnaKarin säger: Om du fick all makt i världen under en dag, vad skulle du göra då?
Marika Lagercrantz säger: Jag skulle först se till att dagen skulle bli litet förlängd. Annars kan man inte förändra saker annat än med våld. Och jag vill inte förändra med våld. Men det är så mycket hemskheter i världen att jag inte kan gradera.
Niklas undrar: hej marika, har du jobbat med Ingmar Bergman någon gång?
Marika Lagercrantz säger: Nej, tyvärr. Skulle önska, men det är vi nog fler skådespelare som önskar.
matte undrar: Jag undrar hur det känns att vara sexsymbol för min generation (70-talister)?
Marika Lagercrantz säger: Härligt! Fantastiskt. Jag blir så stolt när du säger det! Tack Matte.
Matilda säger: Hej Marika. Du är en väldigt vacker kvinna som utstrålar värme och säkerhet. Vad har du för råd till en som inte alls känner sig så?
Marika Lagercrantz säger: Hm. Prata med människor. Sök kontakt. Trollen spricker i solskenet. Jag tror mycket på samtal och kontakter. När jag vågat nämna det läskiga vid namn har det i alla fall hjälpt mig. Isolera dig inte! Prata med folk.
Jens frågar: Vad har du för planer efter Colin Nutley`s film?
Marika Lagercrantz säger: Ingen aning. Så har det varit i hela mitt liv. Jag har aldrig haft en fast anställning. Har aldrig vetat från dag till dag vad jag ska göra. Och jag har många gånger känt osäkerhet i att kanske inte ens kunna försörja mig.
Drutten säger: Har Bert Karlsson hört av sig vidare? Han verkar onekligen vara ett av dina STÖRSTA fans!
Marika Lagercrantz säger: Roligt. Men han har inte hört av sig. Vi hade trevligt samtal på telefon i alla fall. Jag ska fortsätta spela Fadren i höst, förresten!
Leo säger: Vad är ditt omdöme om svensk film - rent allmänt?
Marika Lagercrantz säger: Det finns mycket bra svensk film , men vi är ett litet land! När det kommer filmer från England, har det kommit flera tusen filmer. När vi gör en film, ska den ändå vara lika bra. Men ibland är det uselt.
Maria säger: Hur kommer det sig att vi kan chatta med dig...det måste vara jobbigt att få så många frågor....är du ofta ute på kändisparty.
Marika Lagercrantz säger: Det är kul att det blir så mycket frågor. Kändispartyn går jag inte på så ofta tyvärr. För det kan vara kul. Jag blir bjuden, men hinner oftast inte gå.
Flammy undrar: Vilken film var svårast att göra????
Marika Lagercrantz säger: Lust och Fägring stor. Men det stämmer inte riktigt. Jag har gjort en spansk långfilm, och jag kan egentligen inte prata spanska. Jag har gjort en film på tyska och det var också svårt, trots att jag kan tyska!
Jerome säger: Om du fick välja en roll att gestalta från vilken film som helst, vad hade du valt då4rå?
Marika Lagercrantz säger: Wow! Jag hade gärna spelat den svarta negressen i Bagdad Café. Eller det feta tyskan! Men då hade jag fått äta upp mig litet. Men jag skulle vilja göra Drottning Kristina, som Greta Garbo. Jag skulle flyga hela världen för att göra det.
AnnaKarin frågar: Umgås du med många kändisar?
Marika Lagercrantz säger: Ja, i jobbet. Arbetsmässigt, men inte privat. Privat umgås jag med familjen och mina nära och kära vänner sedan många år tillbaka. Men många kändisar är jävligt fina människor.
Svante säger: När får vi se dig på TV igen, är det några inspelningar på gång?
Marika Lagercrantz säger: Jag ska göra en liten roll i nya Wallander-filmen i höst för Malmö-TV. Men annars är det inga nya Emma på gång. Det är litet tråkigt, det skulle jag gärna göra!
Eric säger: är det något du ångrar att du inet gjort?
Marika Lagercrantz säger: Ja, absolut! Men jag tänker inte gå in på det! Men framförallt ångrar man väl saker man har gjort. Och det tänker jag inte gå in på heller!
Hanna frågar: Händer det att man blir kär i sin motspelare?
Marika Lagercrantz säger: Jaaa! Det gör det! Det är ett mycket märkligt yrke. Särskilt när man filmar lever man i en bubbla. Borta från verkligheten. Och det är mycket ljuvliga män man möter. Det är sällan andra kvinnor man möter! Utom i sommar förstås.
Niclas säger: Vad hade du gjort om du inte var skådespelerska tror du??
Marika Lagercrantz säger: Jag undrar det själv ibland. När jag tänker - oj- nu måste jag bli annat för att försörja mig. Ett tag ville jag ägna mig åt matematik. Men eftersom jag tror är så intresserad av människor hade jag nog valt ett yrke där jag får ha kontakt med andra människor.
Sexton undrar: Du är så fantastiskt söt. Har du någon speciell idol eller har du haft någon då du var yngre?
Marika Lagercrantz säger: Tack! Jag har haft idoler i min närmiljö. Min fröken i skolan t.ex. Och min teaterpedagog. Det har varit lyckligt att de har funnits i min närhet.
~Regnets dotter~ ställer en enkel fråga: Arbetade du med Lars Molin någon gång?
Marika Lagercrantz säger: Nej, tyvärr, men jag är stor fan!
Christian Herbst undrar: Marika, om du vad skulle vara din favorituppsättning om du fick spela på Dramaten och varför?
Marika Lagercrantz säger: Oj, vågar jag knappt nämna. Men Ingmar Bergman, och göra en scenversion av "Scener ur ett äktenskap". Eller vadhelst han skulle vilja. Men i andra hand skulle jag vilja göra något med Torsten Flinck! Han är en favorit i mitt liv!
Marika Lagercrantz säger: Nu måste jag vidare, kul att chatta! Kul att det var så många frågor om mitt yrke. När jag blir intervjuad är det andra frågor, om mitt privatliv. Nu fick jag prata om mitt yrke! Jättekul!


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
tips: 08-411 11 11
fax: 08-600 01 77
växeln: 08-725 20 00


   

   
  FLER NYHETER