Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
FREDAG 6 AUGUSTI 1999
  


BYTER STIL Hjalle och Heavy slutar medan de är på topp. De vill inte bli ”pinsamma figurer som spelar för 20 personer på någon krog”. Men Daladuon lägger inte av med musiken. I stället tänker de satsa på tyngre och mörkare musik i form av bandet Mimikry.

Foto: ANDREAS HILLERGREN

Slutrockat för
Hjalle & Heavy

Efter tre album vill tv-kändisarna göra något annat
CHATELAILLON-PLAGE. 150 000 sålda skivor. Succéturné.
  Men nu är sagan slut.
  – Det blir inget mer Hjalle och Heavy, säger Hjalmar Östman.

  Hjalle & Heavy är ett fenomen som definitivt kommer att sätta sina spår i den svenska underhållningshistorien. Daladuon, Mockfjärds Helan & Halvan, tävlade i ett tv-program, På rymmen på TV4, och blev rikskändisar.

Helt hysteriskt år
  Först släppte de två skivor inom loppet av några månader. Sen gav de sig ut på en succéartad sommarturné och strax före jul kom en tredje skiva.
  Allt hände förra året.
  – Det var hysteriskt och vi var inte riktigt beredda. Vid turnépremiären på Liseberg i Göteborg blev vi tvingade att skriva autografer hur länge som helst. Det kändes lite pinsamt, säger Hjalmar Östman, 23, alias ”Hjalle”, när han precis har kommit tillbaka från äventyren på Fort Boyard.
  Trots att de mest har positiva erfarenheter från sin kometkarriär väljer de att lägga ner nu, bara drygt ett år efter genombrottet.
  – Vi har gjort ett tiotal spelningar i sommar. Men vi hade redan bestämt oss för att det skulle räcka sen. Vi vill inte bli några pinsamma figurer som spelar inför 20 personer på någon krog, säger ”Hjalle”.

Aftonbladet 15 juni 1998.

Tjänat stora pengar
  – Det känns bra att sluta nu. Vi har haft mycket folk på många av våra spelningar i sommar, säger Jonas Stentäpp, 24, alias ”Heavy”.
  Tack vare succén har de tjänat mycket pengar. Men de har inte unnat sig några extravaganser. Bara lite leksaker.
  – Jag har köpt en skoter bland annat, säger ”Heavy”.
  – Jag har köpt en schyst stereo och en gitarr, säger ”Hjalle”.
  Den närmaste tiden ska de satsa på sitt andra band – Mimikry – där även ”Heavys” flickvän och en person till ingår. De har fått skivkontrakt och ska snart spela in en skiva.

Dystrare låtar
  – De låtarna handlar inte om spårhundar och de är inte lika glada som Hjalle & Heavys musik. Men det skulle vara roligare om vi lyckades med Mimikry, konstaterar ”Heavy”.
  På fullaste allvar hävdar de att de inte kommer att sakna rampljuset nämnvärt, om de nu försvinner för den breda publiken.

Saknar Bjurmans sågningar
  – Det ska bli skönt att slippa intervjuer, säger ”Heavy”.
Text: Filip Hammar
  – Ja, men det kommer bli lite tråkigt att inte få läsa Per Bjurmans sågningar i Aftonbladet av våra spelningar, fyller ”Hjalle” i och skrattar.
  Sen säger han:
  – Men det är ju inte helt omöjligt att vi kommer tillbaka någon gång om vi får några riktigt bra och roliga erbjudanden.
Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE