Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
SÖNDAG 25 JULI 1999
  

Så gick det för tv:s västernstjärnor

MACAHAN BLEV DERAS DÖD De vann Vilda västern och den svenska tv-publiken. Men för de flesta i serien blev ”Familjen Macahan” slutet på karriären.
Här är deras karriärer – efter ”Macahan”
Som familjen Macahan erövrade de västern. Och våra hjärtan.
  Men hur gick det med deras karriärer efter Macahan?
  Aftonbladet har svaren.


Luke (Bruce Boxleitner). Det var som Luke Macahan Bruce Boxleitner vann våra hjärtan. Men den unge valpen har hunnit bli 49 år och har mest huserat i diverse tv-filmer utan större succé på senare tid. I serien ”Babylon 5” har han en fast roll som John Sheridan.

Zeb – (James Arness). Zeb Macahan var en roll som passad den reslige Arness (han är över 2 meter lång) som handsken. Den ärrade hjälten låg nära Arness själv. Zebs karaktäristiska haltande var så autentiskt som det kan bli. Arness skadade nämligen sitt knä illa under Korea-kriget.
  Men redan före rollen som Zeb var Arness en etablerad västern-stjärna efter rollen som sheriff Matt Dillon i tv-serien ”Krutrök”, lika känd under originaltiteln ”Gunsmoke”.
  Den senaste produktion han var inblandad i var också nyinspelningarna av ”Krutrök” 1994 då han åter trädde in i rollen som den hårdföre Matt Dillon.
  I dag bor 76-årige James Arness i Kalifornien, men har dragit sig tillbaka från offentligheten sedan hans son dog i en olycka för några år sedan.

Laura (Kathryn Holcomb) Kathryn har inte synts till sedan 1980 då hon medverkade i två tv-filmer.

Josh (William Kirby Cullen).
47-årige Cullen har inte haft en roll sedan 1980 då han var med i tv-filmen ”Fugitive family”.

Jessie (Vicki Schreck). Vicki Schreck har inte haft en enda filmroll efter Macahans.

Molly (Fionnula Flanagan). Fionnula Flanagan är fortfarande aktiv skådespelerska och jobbar för närvarande på en italiensk långfilmsproduktion med arbetsnamnet ”Commedia”.

Kate (Eva Marie Saint.) Vid 75 års ålder spelar Eva Marie Saint fortfarande in film. Krutgumman var senast med i en tv-film kallad ”Jackie’s back”. Hon var även med i den populära tv-serien ”Par i brott” med Bruce Willis och Cybill Shepherd. Har även spelat mot Marlon Brando.

Satangkai (Ricardo Montalban).
Indianhövdingen drog sig tillbaka 1995. I dag lever han ett stilla liv, 79 år gammal, efter att ha medverkat i tv-serien ”Den nakna pistolen”, filmen ”Cannonball Run 2” och andra Star Trek-filmen.


Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   
  MER NÖJE