Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
MÅNDAG 14 SEPTEMBER 1998
 

– Kyss-scener är oromantiska


FRAMTIDEN KLAR Tv-stjärnan Maria Simonsson vet hon vill göra av sitt liv. Hon tänker förbli skådespelerska. ”Man lär sig så mycket om sig själv”, säger hon.
Foto: EVA TEDESJÖ

”Pappas flicka” Maria Simonsson berättar om livet som tv-stjärna
Hon är populärast i teverutan.
  Med 1,5 miljoner tittare slår serien "Pappas flicka" med Maria Simonsson ut både Bingolotto och EM-kval i fotboll.
  – Börjar jag grubbla på hur hur många som ser mig blir jag knäpp i huvudet, säger hon.
   Söndagskomedin ”Pappas flicka” som gjorde succé förra hösten är tillbaka igen. Med lika höga tittarsiffror.
  – Jag tror att folk är lite trötta på komediserier med tjohej hela tiden. Det här är en förhållandevis lågmäld komedi, säger Maria Simonsson.
  För en vecka sedan fyllde hon 18 år. Äntligen.

Nu är jag vuxen
   – Jätteskönt. 17 var helt meningslöst. Jag kan inte säga vad det är men jag känner en skillnad mot i förrgår. Nu är jag en vuxen individ. Det firade jag med champagne.
  Även ”pappas flicka”, Jonna Borg, som Marias rollfigur heter, har blivit vuxen.
  – Jonna är inte lika valpig, naiv och barnslig som förra hösten.
  Nytt för höstens avsnitt är att Jonna blir förälskad i vännen Simon. Just i dag spelar hon in sin första kyss-scen. Något hon helst hade sluppit.
  – Det är verkligen inte trevligt med kysscener. Det är så oromantiskt som det kan bli. Runt omkring oss står ett team på 20 personer och en publik på kanske 200. De kommer säkert att tjoa...
  Maria och David Boati, som spelar Simon, har repat en vecka för scenen. Det krävs tid för att komma så nära en människa.
  – Alla människor har en viss gräns där det säger stopp. Om man skall överskrida den integritetsgränsen får man ta det stegvis. Det går inte att bara slänga sig om halsen på David och kyssa honom utan att ha förberett sig.

Hela gänget i ”Pappas flicka”

Inga kärleksbrev
   Man skulle kunna tro att Maria blir överöst av beundrarbrev men det är David som får alla kärleksförklaringar.
  – Det är en massa 15-åriga tjejer som skriver till honom. Jag får nästan bara brev från 50-åriga mammor. Det visar vilken bredd det är på publiken.

Fortfarande singel
   Privat är Maria fortfarande singel och bor hemma hos mamma och pappa med sina tre småsyskon. Och visst är hon lite av pappas flicka även i verkligheten.
  – Jag har väldigt bra kontakt med min pappa. Jag spelar barytonsax och han piano. Så ibland brukar vi jamma lite ihop. Men min pappa är absolut inte lika beskyddande som Frank i serien. Han släpper mig fri.
  Framtidsplanerna är redan klara. Det är skådespelerska hon skall bli och inget annat.
  – Det är bara så jävla kul. Man lär sig så mycket om sig själv genom att gå in i olika karaktärer. Jag har så mycket kvar, jag bara lärt mig en mikroskopisk del ännu.

Namn: Maria Simonsson.
Ålder: Stolt 18-åring.
Bor: I Täby utanför Stockholm.
Familj: Pappa, mamma, lillebror och två småsystrar.
Bakgrund: Debuterade i ”Stora landsvägen” på Dramaten som nioåring. Haft roller i ”Pensionat Oskar”, ”Bara du och jag”, ”Bert”, ”Anna-Holt – polis” och ”Skilda världar”.


Mera nöje