Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 2 SEPTEMBER 1998
 

Pop-stjärnan som försvann


ÅTERFUNNEN Gigi Hamilton, 33, försvann efter framgångarna med Freestyle och Style – hon fann kärleken och flydde landet.
Foto: RICKARD KILSTRÖM

Gigi åkte från Japan för att spela med Freestyle
Hon var en av 80-talets stora popidoler.
  I dag är hon bara mamma – i Tokyo.
  Men nu är Gigi Hamilton i Sverige och inser att deras låtar fortfarande är hits.
  – Folk vill fortfarande prata musik med mig. Otroligt, säger hon.
   Freestyle var 80-tal. Pastellfärger och läder. Sönderblonderat och supertuperat hår. Elorgel och trummaskin. Stockholmsgruppen var ett koncentrat av allt det som många människor föraktar och skrattar åt i dag. Men nu som då säljer det – otroligt bra.
   – Vi var unga och det där var ju modernt. När min man ser bilder från Freestyle-tiden brukar han säga: ”Som du såg ut!” säger Gigi Hamilton som ska stå på scen när Freestyle återförenas på Gröna Lund på fredag.
  Sist hon sågs i svenska tidningar var nästan tio år sedan, då hon slutade med musiken. Några år senare träffade hon den stora kärleken och flydde Sverige.
  – Jag har bott i London och New York, men nu bor vi i Tokyo. jag är bara mamma och tar hand om våra två söner, berättar hon.
  – Det är bara Christer Sandelin jag brukar prata med ibland. Det var han som berättade att det gick så bra för Drömhus.
Vad tycker du om hennes version av ”Vill ha dig”?
   – Jättekul. Jag hörde den på väg från flygplatsen. Det är en komplimang att någon vill sjunga in den igen.
  Hon har egentligen aldrig saknat musiken och karriären. Visst, det var kul att träffa Christer Sandelin och Tommy Ekman för första gången på flera år i somras när de spelade in nya versioner av ”Vill ha dig” och ”Fantasi”. Men hon trivs med tillvaron som den är.
Namn: Gigi Hamilton. Ålder: 33 år. Bor: I en lägenhet i Tokyo. Familj: Man och två söner, Lancelot, 3, och Cazamere, 1. Röker: Nej. Dricker: Champagne och öl. Inkomst: Noll, är hemmafru.
Din man jobbar för ett investmentbolag och ni har lägenheter lite varstans, bland annat i Tokyo och London. Det låter som om det finns gott om pengar?
   – Jag har det bra, men det är inte så glamouröst som det låter, säger hon blygsamt.
  Det finns väldigt lite kvar av den gamla Gigi, tonårsidolen. Hon bryter till och med på engelska när hon pratar. Men inte som Dolph Lundgren.
  – Jag pratar mest engelska nu. Min svenska är inte som förut.
  Hon är i Sverige i nio dagar, sedan tar hon med sig familjen tillbaka till Tokyo. Någon turné med Freestyle är inte aktuellt.
Text: Filip Hammar En kompis till mig som var i Japan berättade att det finns eluppvärmda toasitsar. Har du det?
   – Ooo ja. Och jag kan ställa in mitt badkar så att det fylls vid en speciell tid och att det är exakt så varmt jag vill ha det.


Mera nöje