Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
ONSDAG 15 JULI 1998
 

Såpastjärnans nakenchock

Henrik Norberg
ALLT ELLER INGET Utan kläder och 15 meter upp på en husvägg i Stockholm gjorde såpastjärnan Henrik Norberg sin långfilmsdebut. Naken! Pinsamt? Nej: ”Det var väl inget speciellt”, säger Henrik.
Foto: BJÖRN ELGSTRAND

Henrik Norberg från ”Vänner och fiender” visar allt i ny långfilm

Nej, det här är ingen nyrik blottare.
  Det är skådespelaren Henrik Norberg från tv-såpan ”Vänner och fiender” som långfilmsdebuterar.
  I bara mässingen.

  Folk stannade till med höjda ögonbryn. Pekade och kisade mot den nakna mannen i polismössa på Kulturhusets terrass, flera våningar över Sergels torg.
  Men nej, det var ingen generös blottare. Bara en något frusen skådis som visade familjelyckan. Allt för konsten.
  – Jag har ingen höjdskräck, men det är klart att det var högt, konstaterade Henrik Norberg efter näckdebuten på 15 meters höjd.

En vild svensexa
  I filmen ”Naken” spelar han blivande brudgummen Anders som råkar ut för en ovanligt vild svensexa iscensatt av bästa vännen Pierre (Martin Forsström). Anders sups under bordet och vaknar upp i en hiss två timmar före bröllopet. Utan pengar, utan kläder och utan att ha en aning om var han befinner sig. En situation som han snart får vänja sig vid.
  – Tekniken liknar filmen ”Måndag hela veckan” med Bill Murray. Samma dag går om och om igen – till slut vet Anders hur han ska ragga upp Victoria Silvstedt! säger långfilmsdebuterande Mårten Knutsson som skrivit manus tillsammans med storebror Torkel.
  Jo, blonda bombnedslaget Silvstedt är med i filmen. Och att läsa resten av rollistan är som att tjuvkika i Bindefelds lilla svarta bok. Anna Järphammar, Stakka Bo, Plura, Emil Forselius, Dan Malmer, Estelle Milburne, Lina Perned, Lisa Fabre, Peter Siepen, Göran Gillinger och Lacke Magnusson är några av namnen. Och för Henrik Norberg, för tv-tittarna känd som Niklas i såpaserien ”Vänner och fiender”, är det långfilmspremiär.
  Hur kändes det att visa upp ”Henke jr” för hundratals människor mitt på dan, Henrik?
  – Njaeh, det var väl inget speciellt. Alla människor vet väl hur en vuxen man ser ut.

Premiär nästa år
  Om allt går enligt planerna är ”Naken” klar för biopremiär i början av nästa år. Och den 15 september startar inspelningen av ”Vänner och fiender” igen. Då är nakenscenerna definitivt över. För även om ”alla vet hur en vuxen man ser ut” erkände en påklädd Henrik Norberg efter den avslöjande terrasscenen:
  – Det är skönt att det är över!
Cecilia Hahne


Namn: Henrik Norberg. Ålder: 26. Yrke: Skådespelare. Civilstånd: Singel. Inkomst: 195 000 (taxeringsår 1997). Aktuell: Har huvudrollen i långfilmen ”Naken”.


Mera nöje