Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
TISDAG 14 JULI 1998
 

Det går ju som på räls, killar...

401
PÅ FRAMGÅNGSTÅGET Hjalle, till vänster, och Heavy har regerat på skivförsäljningslistan hela våren. I höst följer de upp med nästa platta. – Den blir kanon, säger de.
Foto: URBAN ANDERSSON

...och nu ska Hjalle &
Heavy göra sitt
tredje album – på
mindre än ett år


Sedan i april har de ägt toppen av cd-listan. Hjalle och Heavy har släppt två skivor och säljer mer än Sveriges rutinerade artister.
  Och i höst kommer den nya skivan som fått arbetsnamnet ”Hattrick”.
  Sitt första framträdande i tv gjorde de förra hösten i programmet ”På rymmen”. Som mest hade de ungefär 1,7 miljoner tittare .
  Sedan kom debutskivan med samma namn som tv-programmet. Den såldes i 73 000 exemplar och låg på förstaplatsen på topplistan i fyra veckor.
  I juni hade de turnépremiär på Liseberg i Göteborg inför en publik på 11 000 personer.
  Ett par dagar senare fanns skiva nummer två, ”2 säsongen” i butikerna. Den sköt med raketfart upp till förstaplatsen och har nu sålts i 85 000 exemplar.

”Det blir en kanonplatta”
  Suget från folket är enormt och i september går de in i studion igen för att spela in den tredje skivan som fått arbetsnamnet ”Hattrick” och släpps i butikerna i november.
  – Än så länge är det väldigt diffust men det kommer att bli en kanonplatta, säger Heavy.
  De är utan tvekan omtyckta men grabbarnas känslor inför det nya livet är delade.
  – Just att vara kändis och bli igenkänd överallt är väl inte så kul, men å andra sidan får man göra mycket roliga saker just för att man är kändis, säger Heavy, som tidigare arbetade som alu-praktikant på en liten radiostation i Borlänge.
  På deras skivbolag säger man att de blivit miljonärer.
  – Några miljoner har jag inte sett än men visst har ekonomin blivit bättre. Synd bara att man aldrig hinner spendera dem, säger Heavy, som under juli månad bara har tre dagars ledighet och då ska bara ligga hemma på soffan i lägenheten i Mockfjärd utanför Borlänge i Dalarna.

Ingen anledning att flytta
  – Det finns ingen anledning att flytta till Stockholm när jag trivs så bra hemma, säger Heavy.
   Parallellt med den nya sommarturnén har de dessutom gett sig in i tv-branschen. Just nu pågår inspelningarna för fullt av deras nya program ”Utmaningen”, som börjar sändas i TV 3 i höst.
  Någon semester känns inte aktuell.
  – Det blir efter jul. Då ska jag åka till något varmt ställe och slippa den här jävla vintern, säger Heavy.
  Succéstoryn Hjalle & Heavy fortsätter och vem vet var den kommer att sluta.
Marcus GnersMera nöje