Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
FREDAG 17 MARS 2000
 
  

Jubel när såpa-stjärnan strippar

DÄCKAR TJEJERNA. Kim Sulocki från tv-serien ”Nya tider” visar upp sin mångsidighet i ”Girls night out”. Och kvinnorna i publiken tjuter av skratt.
3 plus Girls night out
Plats: Östgötateatern, Linköping.
Komedi i regi av Magnus Bergquist, med Kim Sulocki, Rennie Mirro, Sara Peterson, Liselott Lindeborg, Håkan Larsson, Patrik Voight, Sylvie Sundberg och Therése Wernersson.

LINKÖPING. Både en komedi om manliga strippor. Och en strippshow alldeles på riktigt.
  Kim Sulocki visar kroppsdelar som inte syns i TV4-såpan ”Nya tider”.
  Och Rennie Mirro kommer från syndiga ”Chicago” till ännu naknare Linköping. Han gör en strippande James Bond.
  
Kvinnorna i publiken tjuter av skratt. Det är en fantastisk stämning i salongen, i synnerhet i första akten som är roligast. Mot slutet tappar handlingen.
  Kim Sulocki har i många år gjort bra roller i musikaler innan ”Nya tider” gav honom en större publik. Här visar han upp sin mångsidighet och komiska tajming. Rennie Mirro och Håkan Larsson har förr dansat i bakgrunden, men här får de mer att göra och klarar det bra.
  Men de dansar också, suveränt.
  Både komiska strippnummer och sådana som är nästan stripp på allvar. ”Girls night out” är en annorlunda föreställning, där publiken blir en del av strippklubbens publik.
  Vi följer fyra tjejer som ska ut på möhippa. Först drinkarna och uppladdningen, sedan urladdningen på en strippklubb. Parallellt ser vi hur den enas pojkvän ger sig av på hemliga vägar.
  Lite ”Allt eller inget”-känsla, en mycket engelsk föreställning. Östgötateatern har valt att låta den utspelas i England, och därför uttalas IKEA som ajkia och studenter är en annan klass. Jag tror den skulle bli ännu bättre med en genomförd försvenskning.
Vuxet sexsnack. Här diskuteras snoppstorlekar och orgasmer, här ritas en karta över clitoris. Bara skinkor darrar mot publiken och en av herrarna visar allt framifrån.
  
Ej för lätt-generade.
  Det här blir succé för Östgötateatern/Teaterbolaget som är först i landet med pjäsen. I höst väntar en turné med Riksteatern. En proffsig produktion av folk som koreografen Roger Johansson, scenografen Bengt Fröderberg och Lars-Åke Wilhelmsson som gjort kläderna. Fantasifullt vulgärt.
  ”Girls night out” blir alla möhippors moder.
Jens Peterson
Mer om pjäsen: www.girlsnightout.nu
Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: [email protected]
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE