Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetNöje
LÖRDAG 19 FEBRUARI 2000
 
  

Sångerskan Pernilla Söderström i gruppen Avec föll handlöst från scenen under ett uppträdande. ”Jag hörde hur publiken skrek”, säger hon.
Foto: BJÖRN TILLY
Stjärnan i Avec skadad på scen
Pernilla: Jag kände direkt att det var kört
Sångstjärnan Pernilla Söderström i Avec skadade sig ordentligt vid en dramatisk olycka.
  Hon föll handlöst av scenen mitt under föreställning.
  – Jag hörde hur hela publiken skrek, säger hon.
  
Sånggruppen Avec har handplockats till Stefan och Kristers jubileumsshow, ”20 år under bältet”, en show som ska bli komikerduons sista.
  I lördags, då föreställningen gick för fulla hus i Varberg, råkade Avecs sångerska Pernilla Söderström, 34, ut för en dramatisk olycka redan under gruppens första sångnummer.

Föll handlöst
  
Inför den bestörta publiken snubblade Pernilla Söderström och föll handlöst av scenen från toppen av en två meter hög och brant trappa.
  – Jag hörde hur hela publiken skrek, säger Pernilla Söderström. När jag landade på båda fötterna kände jag direkt att det var kört att fortsätta föreställningen för min del. Jag kunde inte ens stödja på fötterna.

Förd till lasarett
  
En scentekniker och en man från publiken bar henne till logen där man lade is på fötterna för att sänka svullnaderna. Sedan kördes Pernilla Söderström till Varbergs lasarett. Hennes vänstra fotknöl var intryckt, den högra foten hade fått en spricka och stukats. Även höger underben och knä vreds till vid fallet.
  I dag går Pernilla Söderström på kryckor.
  – Jag kommer att behöva kryckorna i drygt en vecka till, säger hon. Men jag vet inte när jag kan dansa igen.

Tipsa Aftonbladets nyhetsredaktion: ettan@aftonbladet.se
telefon: 08-725 2000
fax: 08-600 01 77


   

   
  MER NÖJE