Aftonbladet

Höga löner håller stjärnorna kvar i STCC

MANTORP. Vad kan få en trefaldig STCC-mästare att fortsätta ännu ett år i serien?
  Stadslopp - och lönen.
  - Det ska till en otroligt bra deal för att jag ska lämna STCC, säger Fredrik Ekblom.

  
I takt med att STCC-serien växer och publiksiffrorna ökar har STCC inte blivit den språngbräda ut i racingvärlden som det kanske var tänkt som en gång i tiden.
  I stället är det serien som utvecklas.

Stadslopp
  Redan till nästa år kan det bli premiär för ett stadslopp i Göteborg och det finns även tankar på att ta serien till Stockholm.
  - Det är fantastiskt kul att STCC-mästerskapet blivit så starkt. Det är bara att titta i dag på allt folk runt banan, att kungen är här och nu planerna på stadslopp. Jag tänker inte bryta ryggen av mig för att hitta någon vidare utmaning, dessutom är det bra pengar här, säger Ekblom efter finaltävlingen på Mantorp.
  Tävlingen i sig slutade i ett riktigt antiklimax då Ekblom redan var klar mästare inför helgen. För att verkligen ta död på all form av spänning så råkade Ekblom putta av Richard Göransson och Robert Dahlgren - som kämpade om den sammanlagda andraplatsen - redan i första kurvan.
  - Det är sånt som händer när det är halt. Mitt framhjul låste sig och jag körde in i Richard och han i Robert. Det var inte min mening, och det känns som ett konstigt sätt att sluta säsongen på. Men vi vann ju mästerskapet, och det är det viktiga, säger Ekblom.

Monza nästa
  Nu bär det av till Monza för en VM-deltävling och även om en internationell karriär lockar så krävs det något speciellt för att byta bort tillvaron på de svenska banorna.
  Ekblom har dock inget kontrakt för kommande säsong.
  - Vi pratar lite. Men jag har hållit på med det här lite för länge, och vet att saker ändrar sig hela tiden. Och dessutom så tänker jag inte åka runt världen för småpengar, jag har det riktigt bra här.
  Fredrik Ekblom är heltidsanställd av Westcoast racing och förutom en väl tilltagen månadslön från dem har han individuella sponsoravtal som också genererar intäkter.
  Även mästerskapstvåan Robert Dahlgren - som längre pratat om Formel 1-drömmarna - har skrivit på ett tvåårskontrakt och stannar därmed i serien.
  - Man behöver inte byta serie och land för att få nya utmaningar längre. STCC växer, den nya ledningen verkar vilja göra allt för att det ska växa ytterligare. Och jag har fått mycket ansvar när det gäller att utveckla vår bil, det gör att jag lär mig mycket och utvecklas mycket som förare också, säger Dahlgren.
  - Och det här med stadslopp är fantastiskt. Jag har tre saker på min önskelista: Stadslopp i Göteborg, stadslopp i Stockholm och en tävling i Norrland. Vi är en bra bit på väg.
Publicerad: 2007-09-30

© Aftonbladet Nya Medier
Tipsa oss!
MMS & SMS: 71000
Mejla: 71000@aftonbladet.se
Ring: 08 - 411 11 11