Tindra tycker det är toppenroligt att vara skådespelarponny!
Ett annorlunda teatersällskap
Det finns olika yrken även för hästar. Ridskolehäst och polishäst är väl mer vanliga yrken. Tindra är skådespelare. Med sin matte Marjo Marthin och kollegan hunden Aragorn turnerar hon runt och spelar teater.
   Tindra älskar sitt jobb! När Aftonbladet kom och hälsade på blev Tindra otålig av att inte få träna i teaterstallet på morgonen som hon är van vid. Varje morgon övar teatertrion och det är inget som Tindra vill missa, inte ens om hon får välja mellan att öva och gå ut i hagen.
   I många år har Marjo Marthin turnerat runt i landet med egna soloföreställningar. Till slut tröttnade hon på att kuska 5 000 mil om året ensam och började se sig om efter arbetskamrater.
   - Jag älskar djur. Eftersom jag aldrig har hittat den perfekta ler- och långhalmskompisen bland människor, som Hasse och Tage, valde jag att jobba med djur i stället.
   Djuren, ja. Det är den svarta shetlandsponnyn Tindra, en cool dam på 160 kilo, som inte låter sig rubbas i onödan.
   - När andra hetsar upp sig över småsaker, ruskar hon bara på sig och går ut och betar, säger Marjo Marthin.
   Hunden heter Aragorn, en ståtlig collie, en skör individ som är känslig för mattes önskningar och humörskiftningar.
   - Aragorn är en poet, säger Marjo Marthin. Jag brukar säga att han är en riktig Lillebror Söderlundh-typ.
   Sällskapet Marjo Marthin & Co har nu premiär för sin nya teaterpjäs Älvan och Enhörningen där Tindra spelar Enhörningen. Det är en barnpjäs men sällskapet spelar även pjäser för vuxna. Mer information finns på hemsidan: http://www.marjo.nu/

Tindra, Marjo och Aragorn.


Eva Eternell Hagen