En fin skulptur att ha på bordet eller ge bort i present.
Foto: Martin Hagen
Gör en hästskulptur i choklad

Tillbehör:
1st 250g mörk chokladkaka
2 st 250g ljusa chokladkakor
Ca 20 st rosblad

   Börja med att smälta det mesta av den ljusa chokladen i ett vattenbad.
   Lägg upp dubbla lager med bakplåtspapper på en stor skärbräda. Häll över den smälta chokladen och forma den till en rund och ganska tjock plattform. Lite av den ljusa ska dock sparas till senare. Låt stelna i frysen i ca 5 minuter.
   Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Lägg upp dubba lager bakblåtspapper på en ny skärbräda och lägg två hästar av pepparkaksformar mitt på, böj till den ena formens fot lite försiktigt så att den senare ska kunna stegra sig.
   Häll över den mörka chokladen i formarna och lägg snabbt över något tugnt så att formerna håller sig på plats; till exempel en mortell. Spara också lite av den mörka chokladen tills senare.
   Ta ut platformen med den ljusa chokladen och skrapa ut ett litet hål för varje hov som sedan hästarna ska ha sitt fotfäste i.
   Ta försiktigt loss hästarna från formerna och sätt ner hovarna i hålen och häll över lite choklad så att de har något att stelna i.
   Ta fram rosbladen och skölj av låt sedan torka noga. Pensla sedan ett tunt lager smält choklad på baksidan av varje blad, låt chokladen stelna och dra sedan försiktigt loss bladet. Pensla på lite choklad på undersidan av varje löv medans du lägger dom på plattformen så att de får fäste, låt sedan stelna och sedan är det klart.


ridsport@aftonbladet.se