DN-Cronan tramsar

Först skrev Cronan ett litet bloggpåhopp i DN.
Så här skoj svarade jag.
I dag skriver han igen läser jag på Skugges blogg så jag går och letar fram en DN hos vaktis. (Inte heller denna gång är krönikan utlagd på nätet. DN är för mallig för det?)

Kära kära Johan Croneman. Du ska inte komma och påstå att du är så korkad att du tror att jag är så korkad att jag skulle ha kommit med "en bloggspya" utan att ha läst din krönika. Du fattar givetvis att jag läste din krönika innan. Vilket tramspåhopp, gosse!

Okej. Sedan undrar du hur "man" (vem?) skall "försvara och skydda bloggen från den mediaelit som redan har gigantiskt utrymme, men inte nöjer sig med mindre än allt"?.
Tja du Johan. Det är en konstig fråga det där. Det är ju inte som att vi mediabloggare stjäl utrymme från någon annan. Nätet är så stort, så stort, så stort att det finns plats för alla.

Bloggen är för övrigt till för eventuella fans. Inga andra behöver ta del av den.

I övrigt får du och din fina v-ringade kashmirkofta tycka precis vad som helst om bloggar.
Jag tycker att det är kul att du kör metaspåret och jag undrar:
Hur ska man försvara och skydda tidningarna från den mediaelit som redan har enormt utrymme och som skriver krönikor om bloggar som handlar om bloggar som skriver om krönikor?

Fredrik V.

Ps. Jag överväger dock att börja prenumerera på DN igen eftersom jag påmindes om hur briljant Fredrik Strage är när jag läst tidningen i helgen. Kan jag få en prenna gratis, kan du fixa det Johan så bjuckar jag på en bira på PSB eller kanske Folkhemmet, det har blivit rätt bra i köket där igen?.
Jag vill jobba på DN, jag vill vara omodern och ha det enkelt!

Det vore så himla skönt att arbeta på Dagens Nyheter, "den malliga morgontidningen" som Guillou brukar säga.
Där är allting så enkelt. Där är man emot fashion, kommersiell tv, Hollywoodfilm, människor i träningsoverall, människor generellt, hitlåtar, dokusåpor, amerikanska deckare, glitter, sex, nyheter, skvaller och glamour. Rent generellt. Helt ointresserade av kvalitet inom dessa olika områden eller ens en debatt om kvaliteten. De bara avfärdas. Hej då. Istället gapas maktens och gubbarnas budskap ut på debattsidan.

Jag skulle vilja jobba där. Det vore så underbart enkelt. Jag avundas DN-skribenterna.
Nästan alla kvällsisskribenter skulle kunna arbeta på DN. Men nästan ingen DN-skribent skulle kunna arbeta på en kvällsis. Anställ mig!

Nu en en av de duktigaste förutsägbara äldre pk-skribenterna, Johan Croneman, upptäckt att det finns nåt som heter blogg. Eureka!
Detta får jag reda på av en DN-läsande kompis (jag läser modernare Svenska Dagbladet). Tyvärr kan jag inte länka till artikeln för DN går ekonomiskt katastrofalt och har kanske inte råd att bjuda ut artiklar på nätet.
Eftersom blogg är nåt nytt för DN så sågar skribenten detta nya fåniga påfund. Allting nytt är av ondo. Allting nytt är dåligt. Allting nytt är farligt och meningslöst. Ned med allt! Kom tillbaka Blå Tåget!
67, 67 var har du tagit vägen nu?
Åh, så underbart enkelt det är på DN.
Cronan har inte fel. Cronan har alltid rätt. Cronan ligger alltid i den exakta mittfåran hos en bostadsrättsocialist i innerstadsstockholm. Först fem år senare har Cronan fel, och då är Cronan fem år efter igen. Världen har snurrat på. Tyvärr. Och nu skriver Croneman om bloggar precis som Damernas Värld skrev om grungen. Johan Croneman är Damernas Värld! I hans fina v-ringade lamullströja med rutiga skjorta under, och lite dyra jeans där den höga hermelinsvansen sticker upp som han kysser så ömt.

Snälla DN, anställ mig. Jag lovar att jag kan skriva långt och till synes komplicerat och såga allt som är modernt. Jag kan vara hur konservativ som helst. Jag kan göra precis allting i bakelitglasögon. Jag skulle uppskatta det. På ricko! Jag är i grunden en slapp, konservativ person som bara gillar SVT och Sveriges Radio. Allt det här andra kräver en jävla ansträngning.
Ring mig.
Vänligen,
Fredrik


juni 2005
ti on to fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
             
hits