Jag vill jobba på DN, jag vill vara omodern och ha det enkelt!

Det vore så himla skönt att arbeta på Dagens Nyheter, "den malliga morgontidningen" som Guillou brukar säga.
Där är allting så enkelt. Där är man emot fashion, kommersiell tv, Hollywoodfilm, människor i träningsoverall, människor generellt, hitlåtar, dokusåpor, amerikanska deckare, glitter, sex, nyheter, skvaller och glamour. Rent generellt. Helt ointresserade av kvalitet inom dessa olika områden eller ens en debatt om kvaliteten. De bara avfärdas. Hej då. Istället gapas maktens och gubbarnas budskap ut på debattsidan.

Jag skulle vilja jobba där. Det vore så underbart enkelt. Jag avundas DN-skribenterna.
Nästan alla kvällsisskribenter skulle kunna arbeta på DN. Men nästan ingen DN-skribent skulle kunna arbeta på en kvällsis. Anställ mig!

Nu en en av de duktigaste förutsägbara äldre pk-skribenterna, Johan Croneman, upptäckt att det finns nåt som heter blogg. Eureka!
Detta får jag reda på av en DN-läsande kompis (jag läser modernare Svenska Dagbladet). Tyvärr kan jag inte länka till artikeln för DN går ekonomiskt katastrofalt och har kanske inte råd att bjuda ut artiklar på nätet.
Eftersom blogg är nåt nytt för DN så sågar skribenten detta nya fåniga påfund. Allting nytt är av ondo. Allting nytt är dåligt. Allting nytt är farligt och meningslöst. Ned med allt! Kom tillbaka Blå Tåget!
67, 67 var har du tagit vägen nu?
Åh, så underbart enkelt det är på DN.
Cronan har inte fel. Cronan har alltid rätt. Cronan ligger alltid i den exakta mittfåran hos en bostadsrättsocialist i innerstadsstockholm. Först fem år senare har Cronan fel, och då är Cronan fem år efter igen. Världen har snurrat på. Tyvärr. Och nu skriver Croneman om bloggar precis som Damernas Värld skrev om grungen. Johan Croneman är Damernas Värld! I hans fina v-ringade lamullströja med rutiga skjorta under, och lite dyra jeans där den höga hermelinsvansen sticker upp som han kysser så ömt.

Snälla DN, anställ mig. Jag lovar att jag kan skriva långt och till synes komplicerat och såga allt som är modernt. Jag kan vara hur konservativ som helst. Jag kan göra precis allting i bakelitglasögon. Jag skulle uppskatta det. På ricko! Jag är i grunden en slapp, konservativ person som bara gillar SVT och Sveriges Radio. Allt det här andra kräver en jävla ansträngning.
Ring mig.
Vänligen,
Fredrik

hits