Aftonbladet  
Aftonbladet resor  


- Jag vill dyka och hoppa fallskärm
Victoria Dyring, 25, programledare i SVT:s Hjärnkontoret

Högt upp i luften och djupt ner i havet vill Victoria Dyring.
  Hoppa fallskärm och ta dykarcertifikat är hennes två drömmar.
  Innan hon förverkligat dem sitter hon gärna med en cappuccino på torget i en italiensk bergsby.

  
Första resan?
  - Mina föräldrar är Italienvänner och det har jag också blivit.Vi åkte till Sicilien när jag var sex år och det gjorde djupt intryck, jag minns ödlor och småkryp.
  - Ett tydligt minne är att mamma blev väskryckt fast de lyckades inte ta väskan ifrån henne. Sen åkte jag första gången själv till Italien när jag var i 20-årsåldern, upp till en liten bergsby och hälsade på italienska bekanta.
  
Bäst i Sverige?
  - Norrland och Stockholms skärgård. När man bor i Stockholm blir Kiruna som ett annat land med de vida vidderna och ett annat tempo. När man kommer upp dit förstår man vilka otroliga skillnader det är i vårt Sverige.
  
Charter?
  - Jag är inte så mycket för gruppresor. Egentligen är det ett väldigt bra sätt att resa, tryggt, ordnat och billigt. Men just nu vill jag inte åka i grupp till en medelhavsö där jag träffar många svenskar. Fast å andra sidan har jag förstås gjort det och haft jättekul.
  
Äventyrslust?
  - Dyker gör jag inte men jag tänker absolut ta dykcert en vacker dag. Det är en gammal dröm. Det och att fallskärmshoppa. Livet under vattnet vill man uppleva mer än att bara se det på tv.
  - Fallskärm, det är nån slags skräckblandad förtjusning som lockar. - Jag har en vän som går på vingar, en flygplansshow uppe i luften. Henne kan jag lyssna på i timmar.
  
Matminne?
  - I USA är de ju tokiga med sitt kaloriräknande. På en restaurang i San Francisco valde jag ”health choice”, hälsoalternativet. Det visade sig vara friterad fisk med ett stort lass pommes frites, fisken var dränkt i majonnässås, allt i amerikansk storlek.
  - Man undrar vad det var som var hälsosamt. Desserterna var till exempel ett berg glass, en chokladkaka, chokladsås och en hel Snickers på toppen.
  
Först på nytt ställe?
  - Jag strosar runt och hittar de roliga kvarteren. I de små bergsbyarna i Toscana hittar man vattenhålen, där sitter man med en cappuccino och tittar på folk, det gör jag gärna.
  
Möte?
  - En taxichaufför som skulle köra mig i Chicago försökte lura mig på pengar. Jag skulle långt utanför stan och hade bara en adress. Han var jättestor, klädd i en paljetterad jeansoverall och hade spegelglasögon. ”Det här kommer att bli dyrt”, sa han och stängde av taxametern. ”Det köper jag inte. Släpp av mig här”, sa jag.
  - Han började hänvisa till sina regler och jag bad att få se regelboken. Då försökte han tala om för mig hur saker och ting låg till. Men till slut kom vi överens om ett pris och sen hade vi faktiskt rätt trevligt.
Simone Söderhjelm