Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 11 JUNI 1999
  

Deknäcker

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på rulle knäcker på tv
Aposteln En gudomligt besjälad film, full av den speciella nerv och det speciella tempo som du hittar i de amerikanska sydstaterna. Robert Duvalls livsbejakande, sedelärande och vemodiga film om predikanten som tvingas fly från polisen efter ett fylleslagsmål var en av förra årets bästa filmer. Nu finns den på video. Hyr genast! Fantastiskt soundtrack på köpet. Reklamen mot langning ”Så kan det gå om man köper ut till fjortisar”. Felix ”Papi Raul” Herngren är hysteriskt rolig, som vanligt. Håhå!
knäcker på bok
knäcker på bio
Ernest Hemingway
Det är svårt att välja mellan ”Och solen har sin gång” och denna, men ”Att ha och inte ha” är kanske lite vassare. Historien om den hårde men godhjärtade Harry Morgan som smugglar sprit på Kuba är härligt mild utan att vara sentimental, hårdkokt utan att vara kall. Perfekt i hängmattan. Passar bra till kubanske sångaren Ibrahim Ferrers sagolika nya cd.
Notting Hill
Boka biobiljett redan nu för den 30 juli går ”Notting Hill” upp på bio och en mer klockren biosuccé kan man inte tänka sig. Julia Roberts är filmstjärnan som träffar bokhandelsbohemen Hugh Grant och... ja ni kan ju själva tänka er vilken charmfest det blir. En helt underbar romantisk komedi, med fantastiska biroller. Gwyneth har fått hård konkurrens av Julia om mitt hjärta...


Veckans Virtanen
Virtanens val