G-Force

Regi Hoyt Yeatman, med Bill Nighy, Will Arnett, Zach Galifiankis, Kelli Garner. Röster till marsvinen: Nicolas Cage, Sam Rockwell, Jon Favreau, Penélope Cruz. Svenska röster: Gustaf Hammarsten, Figge Norling, Alexandra Rapaport, Claes Ljungmark m fl.


Jerry Bruckheimer siktar nu även in sig på barnpubliken. Superproducentens stil är intakt, det är högljutt, massor av effekter, saker som sprängs i luften, en rätt så korkad intrig. Men samtidigt är det bättre än väntat. Historien om några specialtränade marsvin som är ett slags James Bond-liknande agenter åt FBI, är gjord med glimten i ögat, barnasinnet i stort behåll och kul 3D-effekter.
  Marsvinen misslyckas inledningsvis med att avslöja en miljardärs (Bill Nighy) skumraskaffärer, får sparken och hamnar i en djuraffär. Men de känner att de fortfarande måste försöka rädda världen från den rike mannens elaka planerů Helt orealistiskt, förstås, men de datoranimerade marsvinen har fått oväntat färgstarka personligheter. Det är välgjord spänning och humor. Mina barn (9 och 10 år) älskade filmen.
Jan-Olov Andersson
2009-09-03