Liknar mest trist femtiotalsfars

The Proposal


Redan dundersuccé i USA och lanserad som sommarens stora romantiska komedi.
  Och visst, jag kan ”köpa” det lite sagoliknande konceptet: Framgångsrik bokförläggare (Sandra Bullock) i New York har struntat i att skaffa arbetsvisum och hotas av utvisning till Kanada. Hon tvingar sin assistent (Ryan Reynolds) att ingå skenäktenskap för att rädda situationen. Hon är bitchen på jobbet som alla fruktar och avskyr. Han är mesen som gör vad som helst för att få möjligheten till avancemang i karriären. Under ett helgbesök hos hans föräldrar (Mary Steenburgen, Craig T. Nelson) i Alaska ställs allt på sin spets…
  Jag ”köper” dock inte filmens unkna gammaldags moral. Den doftar 1950-tal. Att inget blir bra förrän bitchen blir svag och mer kvinnlig och mesen stark och mer manlig. Eller att två vuxna människor år 2009 skulle vara så blyga, för att inte säga chockade, inför varandras nakenhet.
  Bullock är lite kul som bitch. Betty White är mycket kul som knäpp farmor. Malin Åkermans extjej är den enda som beter sig som en normal människa. Men annars är alla skämt lika förutsägbara som i den sämsta av privatteaterfarser.
En rad, max 250 tecken
2009-06-26