Hannah Montana: The movie
Amerikansk komedi av Peter Chelsom, med Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment m fl. Visas både i original och svenskdubbad, med röster av bl a Emelie Clausen och Mattias Knave.
  Har man barn som är nio, tio eller några år uppåt i åldrarna, har det varit i stort sett omöjligt att värja sig mot fenomenet Hannah Montana. Där finns tv-serien, cd-skivorna, böckerna, konsertfilmen och massor av annat mer eller mindre onödigt skräp som allt är uppbyggt kring myten om Hannah Montana.
  Tv-serien handlar alltså om landsortsflickan Miley Stewart (Miley Cyrus) som flyttat till Los Angeles, är en vanlig skoltjej på dagarna och populära popstjärnan Hannah Montana på fritiden.
  Om vi bortser från det korkade faktum att en blond peruk inte är mycket till förklädnad och att de pålagda skratten är jobbiga, är det ofta en varm, charmig och rätt rolig tv-serie.
  Filmen lyckas på ett smart sätt både skoja med och ytterligare bygga upp myten Hannah Montana, då det handlar om hur framgången stigit henne åt huvudet och hon av pappan (Billy Ray Cyrus) tvingas återvända till bondgården i Tennessee för att få lite perspektiv på tillvaron. Samtidigt hotar en skandaljournalist att avslöja hennes hemlighet 
  De som gillar tv-serien lär inte bli besvikna. Och Miley Cyrus är onekligen begåvad. Som Britney Spears vid samma ålder, fast bättre.
Jan-Olov Andersson
2009-04-30