Hairspray

Amerikansk musikal i regi av Adam Shankman, med bl a Nikki Blonsky, John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Byrnes och Queen Latifah.


1962 i Baltimore. Tracy Turnblad är en tonårstjej som älskar det lokala tv-programmet där ungdomar dansar till rockmusik. Hon vill vara med, trots att hennes mamma varnar för att överviktiga blir retade. Tracy trotsar både mammans oro och mobbande tjejer som tycker de är skolans elit.
  Tracys mamma spelas av John Travolta, med mycket stoppning, och pappa av Christopher Walken. Det är alltså inte en familj som alla andra. John Waters film från 1988 förvandlades med stort hjärta och mycket charm till Broadwaymusikal, och nu blir det film igen. Mycket sång och dans, och det dunkar varmt.
  Tracy blir vän med svarta elever, som har ett eget tv-program en dag i veckan. Hon kämpar för att vita och svarta istället ska dansa tillsammans.
  Alla medverkande ser ut att ha roligt, även Michelle Pfeiffer som den elaka tv-producenten som försöker lyfta fram sin egen dotter. Tracys optimism och goda humör är mycket smittande.
Jens Peterson
2007-10-19