Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 17 DECEMBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen

1 (NY)
Jocke Berg

Väldigt bra texter på Kents nya skiva ”Hagnesta Hill”, och ”Berg och dalvana” är allra bäst. ”När jag blir grå/ När jag faller / Orkar du för 2 / Kommer du att älska mig / Ändå”. Det är rakt i hjärtat som det var i början, när Jocke sjöng ”Jag vill inte vara rädd” men nu är det framför allt olycklig kärlek han avhandlar på ett nästan jobbigt ärligt sätt. Jocke Berg är tonårsångestens största poet, och inget gammalt Kent-fan blir besviken på nya skivan.

2 (NY)
Suzanne Reuter

Otroligt rolig med Ulla Skoog varje söndag i SVT. Reuter, som gillar hiphopmannen Petter, har en förmåga att leverera sarkasmer så att de knappt märks. Hennes parodi på Yngwie Malmsteen var lysande!

3 (NY)
Therese Alshammar

Två individuella guld, två lagguld och tre världsrekord i sim-VM. Inte illa alls.

4 (NY)
Lasse Hallström

”Mitt liv som hund”-regissören hyllas för ”Ciderhusreglerna” i USA. Leonardo DiCaprio, som var erbjuden rollen, kom fram djupt rörd och ångrade att han inte tackade ja. Går upp i Sverige i februari.

5 (NY)
Klas Åhlund

Teddybears Sthlm håller stilen. Gjorde en av årets bästa låtar, ”Ahead of my time”, och nu Kraftwerksrockande ”Automatic lover” som också är toppen. Tuff video också. Bisarra killar som aldrig varit bättre än 1999.

6 (NY)
Mats Nileskär

Den störste radiomannen, lyssna på ”P3 Soul” varje tisdag kl 22. På tisdag måste du också lyssna på ”P3 Live” kl 21.00. Då sänds Memphissoulkungen Al Greens spelning från Roskilde i somras, årets bästa konsert, enligt mig.

7 (NY)
Robinson-Klas

Jag håller på Klas. Såg ni förresten förra veckan, när en genialisk musikläggare la ”King Arne” med Docenterna när de fyra tuffa killarna var ensamma kvar. Strålande! Jag tror Jerker vinner, för övrigt.

8 (1)
Katarina Ewerlöf

Dominerar Kjell Sundvalls ”Tomten är far till alla barnen” med en strålande rollprestation i en film där alla skådespelare är bra. Se den.

9 (NY)
Sif Ruud

En legendar och en mycket stor skådespelerska. Har du inget för dig på söndag kan du lyssna på henne som berättare i radioteaterns ”Fosterbarn”, kl 14.03, P1.

10 (NY)
Ebba Blitz

Vart tog hon vägen? Jo, på lördag leder hon ”Toner för miljoner” i TV4, med Robyn, Carola & Blues, Patrik Isaksson, Peter Jöback och Jessica Folcker med flera. Kan bli trevligt. Tänd adventsljusstaken.

Utelistan
1 Robinson-Jesus
En väldigt individualistisk marxist.

2 Robinson-Jerker
Visst är han liksom smygelak? Och jätte- mager.

3 Robinson- Robban
Har ju blivit klart snällare klippt på sista tiden.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!