Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 17 DECEMBER 1999
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


Sådär på tv3

Sex and the city
   Jaha. Det blev en besvikelse. Vet inte hur alla de här masspsykosartade hyllningarna började. I USA kan jag fatta att det var chockerande med tuffa tjejer som är sexuellt manssvinaktiga, men här är det ju old news. Visst var det underhållande – och andra avsnittet bättre än det första – men tyvärr för klyschigt, uddlöst och med alltför många missade poänger.
  Men det kanske blir bättre. Hoppas det. Måndagar, 22.00.

Knäcker nätet

www.cs.virginia.edu/ oracle/
   Kan du fatta, alla skådespelare i hela världen går att härleda till den amerikanska skådisen Kevin Bacon. Det är helt sjukt, men jag har ännu inte hittat nån skådis som inte har en koppling. Till och med Cia Soro har det! Hihi! Fantastiskt.
Vinn en cd

Godare jul -99
   Puls grand old man med värsta kollen, Jens Peterson, har bränt en jul-cd som du kan vinna om du skriver varför du älskar eller hatar julen. Skriv snabbt, så hinner du få den innan julafton. Låtlistan ser du här.
  Dimmans skiva vanns av Peter Alzén i Gävle.

Årets julklapp
Ap-tröja
   Det var en hel del apor i modet i år. Här är en jättefestlig apvariant där den kubanska revolutionsledaren Che Guevara lite taskigt gjorts om till en apa. Men den är ju helcool. På baksidan står det ”Guerillas in tha mist” (från Da Lench Mobs skiva från 1992). Svår att hitta, men det går, jag köpte min på Boutique Sportif, Oxtorgsgatan 6 i Stockholm, för 400 kr, (08-411 12 13.)

Knäcker live
Dan Penn & Spooner Oldham
   I kväll står en av 60-talets bästa låtskrivare på scen med sin gamle vapendragare Spooner Oldham. Dan Penn ligger bakom ”It tears me up” (Percy Sledge), ”Do right woman” (Aretha Franklin), ”The dark end of the street” (James Carr) och massa, massa andra. Han gör dem nästan lika bra själv på cd:n ”Do right man”, som är 90-talets bästa skiva med gubbsoul. Köp den och/eller kom till Södra teatern i Stockholm i kväll. Yes!


Veckans Virtanen
Virtanens val