Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 3 DECEMBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (NY)
Dan Ekborg

Son till legendariske skådespelaren Lars Ekborg, burdus festprisse på Stockholmskrogarna och tung skådis i eget namn. Kjell Sundvalls burleska julfilm ”Tomten är far till alla barnen” handlar om en kvinna (Katarina Ewerlöf) som firar jul med alla papporna till sina tre barn. Dan Ekborg är klart lysande i rollen som en av dem, en läbbig, cynisk företagsledartyp och plastpappa till Alexandra Dahlström. Usch, vilken mardrömsjul. Kolla in den på bio så slipper du kanske vara med själv.

2 (1)
Petter

Ger dig hiphop från hjärtat, mannen med 100 procent. ”Bananrepubliken” är årets svenska hiphopjulklapp. Men glöm verkligen inte Ayos ”Föder nåt nytt” heller.

3 (NY)
Per Texas Johansson

Jag vet inte om han har hört George Jones, men han kan absolut spela saxofon och gillade du Texas innan så kommer du att gilla nya sköna cd:n ”Man kan lika gärna leva”. Och det har han ju rätt i, fast det är vinter.

4 (NY)
Annette Kullenberg

En riktigt cool brud. Läs hennes krönikor i Aftonbladet nästan varje dag.

5 (NY)
Poul Perris

Hörrnini som gillar rock’n roll, glöm inte bort att kolla in Umeå-bandet Facer som rockar riktigt, riktigt bra på 70-talsvis. Good vibrations är alltid bra, för att inte tala om lite Ramalama.

6 (2)
Shanti Roney

Shanti kommer att bli hur stor som helst, vilket alla verkar ha fattat, han är ju med överallt. Men framför allt i roliga och gripande ”Vägen ut”, en svensk, bättre version av överskattade ”Allt eller inget”.

7 (NY)
Ella Lemhagen

”Tsatsiki, morsan och polisen” fortsätter göra succé på bio och det förstår man ju. Nu vill man ju att superduktiga regissören Ella gör en lika mysig film för de aningens äldre.

8 (NY)
Erik Gadd

En härlig och snäll kille som gör soul som är himla bra för att vara svensk och som till varje skiva har en ny klädstil. Nu är det Japan som gäller – och det är det ju.

9 (NY)
Rebecka Törnqvist

Sångerska i superlightgruppen Gloria som låter bra. Men inte lika bra som när Rebecka fantastiskt tolkade Jussi Björlings paradnummer ”Till havs”. Snälla Rebecka, gör en hel skiva med opera i jazz- och folkmusiktappning.

10 (NY)
Herman Lindqvist

Bisarr snubbe som kan sin historia. Kolla in ”Hermans historia” i SVT2 de närmsta tre tisdagarna så lär du dig grejor som du inte hade en aning om. Sånt är bäst.

Utelistan
1 Ronny Eriksson
Den sista 70-talisten.

2 Stefan Livh
Den siste 80-talisten.

3 Kristian Luuk
Den siste 90-talisten.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!