Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 26 NOVEMBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (1)
Petter

Petter har gjort värsta partyplattan men det är ändå ingen skiva att börja med om du just tänkt köpa din första hiphopskiva. (Då är Blues ett bättre val.) Men är det din femte eller femtionde så är det givet, för låtarna ”Saker och ting”, ”100 procent” och ”Så klart” är mästerverk och det finns ett helt gäng bra låtar till i olika genrer. ”Bananrepubliken” är helt enkelt en av årets bästa svenska skivor, snäppet efter album från Eldkvarn, Christian Falk, Robyn och före $ 1 000 Playboys, Love Olzon och Ayo. Petter jiggar oss genom hela vintern – SÅ KLART!

2 (NY)
Shanti Roney

Årets hittills bästa svenska film, ”Vägen ut”, gör succé i videobutikerna just nu och det är ju utmärkt. Hyr filmen med vår näste storskådis Shanti Roney (ja han är Marimbas brorsa), Björn Kellman och Peter Haber m fl.

3 (NY)
Louise Hoffsten

Faith Hill har Louise låt ”Bringing out the Elvis” på hennes USA-cd-etta ”Breathe”. Det är stort. Dessutom är Louises nya, blåa skiva ”Beautiful but why” mycket bra. Linköpings största dotter är oftast mycket bra.

4 (NY)
Christian Falk

Gör bra ifrån sig i USA och släpper nu ”Swedish open”, inspelad med svenska jazzeliten och Kenny Bobien. Lite bakgrundsmusikvarning, men otroligt högkvalitativt och stenhippt.

5 (NY)
Janne Josefsson

Fittja Paradiso som sänds från Fittja utanför Stockholm är den bästa journalistiken på tv just nu. Varje torsdag. Dessutom otroligt sköna inslag med ”Hasse Bronco”, skrivna av lysande Peter Birro.

6 (NY)
Helena af Sandeberg

Räddar usla ”Den sjätte dagen” på tv och är bra som den enda normala personen i Kjell Sundevalls roliga Norén-extralight-film ”Tomten är far till alla barnen”, som har premiär i dag. Sandeberg kan bli Hollywoodstar, det är vad jag tror.

7 (NY)
Lena Endre

En av Sveriges bästa skådespelerskor, hon är liksom alltid bra. I Peter Dalles ”Jävla Kajsa” i SVT på söndagarna spelar hon så charmerande, roligt och smart att man undrar hur hon bär sig åt, det är ju ingen lätt roll.

8 (NY)
Andreas Johnson

”Om Andreas Johnson är med på innelistan så borde även Svartenbrandt få plats. Han har ju gjort precis lika klumpiga stölder” mailade en viss Klas Caniggia i Buenos Aires och det var ju kul. Men så farligt är det ju inte.

9 (6)
Jocke Berg

”Music non stop är” med Kent är disko, pop och rock men framför allt den fetaste refräng vi har just nu. Helt klart strålande. Rockpojkarna som gjorde överspänd Radiohead-musik på förra skivan verkar vara grymma igen.

10 (NY)
Robinson-Jerker

Min gissning är att han vinner. Själv håller jag på Robinson-Sara. Synd att Robinson-Lisa åkte ur, hon var ju faktiskt väldigt duktig. Robinson-Klas är också en mycket skön kille.

Utelistan
1 Foppa Forsberg
Ge mig dina pengar, du har ingen glädje av dem i alla fall. Så kan du få min hockeyklubba, den har jag ingen glädje av.

2 Dr Alban
Representerade Sverige i Sydafrika med hemska The real group . Herrejösses vad pinsamt.

3 Robinson-Jesus
Världens mest intrigante marxist.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!