Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 26 NOVEMBER 1999
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


Knäcker på cd

Macy Gray ”On how life is”
   Tveklöst årets soulalbum. Skivan kom för två månader sedan och jag har haft ett elände att komma förbi de första fyra låtarna, bara för att de är så ovanligt bra och för att den fjärde är den urläckra supertoppensingeln ”I try”, som du ju hört på radio och som du såklart älskar. Nu har jag lyckats - och märkt att hela skivan håller klassen. Macy är en snuskigt begåvad 29-åring från Ohio som gör tidlös, lätt funkig soul med popmelodier och så den där rösten som man kan hata eller älska och som jag älskar. Vi kan väl säga att om Lauryn Hill är dagens Aretha Franklin så är Macy Gray dagens Ester Phillips. Det är inte det sämsta, no no.

Givet SVT2

Uppdrag mord
   Erkänner. Jag är seg ibland och med ”Uppdrag mord” är det verkligen så, jag har aldrig lyckats följa serien förr men nu tänker jag aldrig stänga av tv:n. Lite hjälper det att jag var i Baltimore i somras för det är ju alltid tuffare om man känner igen sig. Jag tror faktiskt att vi satt på baren de alltid hänger på, tufft va? Hursomhelst: en mycket välgjord polisserie som du borde titta på om du inte gjort det. Men det har du väl. SVT 2, söndagar 21.50.
Bra på cd
Raissa ”Believer”
   Egentligen är det en enda låt: den ypperliga ”Walk right through” med tillbakalutad popproduktion och stötblås över en av årets bästa brygga/versmelodier. Fruktansvärt bra – och den borde bli en jättehit.
  Skivan i övrigt är inte dum den heller för dig som gillar sofistikerad brittisk 90-talspop med gitarrer, stråkar och små drum&bass-inslag. Tänk dig Björk & Natalie Imbruglia i en mixer så har du årets näst bästa brittiska pop, efter Shacks ”H.M.S Fable”, faktiskt.

Skoj nätet

gallery
   Ni minns den där galna turken Mahir som man fick mail om hela tiden för nån månad sedan. Nu finns det en annan, nästan lika löjlig herre som vill ha tjejer.

Svänger cd

Dr Dre: ”2001”
   Västkustens übergangsta nummer 1 har mognat och oroar sig över familjen, knarkhandel och otrohet. Det är en lätt vemodig platta, men mannen det svänger på vilket dansgolv som helst. Gästar gör bland andra hans protegé Snoop Doggy Dogg, gamle N.W.A-kamraten Ren, r&b-stjärnan Mary J Blige och min egen smatterbandsrappande favorit Eminem, vars fantastiska debutplatta ”The Slim Shady LP” Dr Dre ju producerade. Bang bang!



Veckans Virtanen
Virtanens val