Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 19 NOVEMBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (NY)
Petter

”Saker och ting” från ”Bananrepubliken” är en av de allra bästa svenska hiphopsinglarna någonsin. Men bara ”100 procent”, ”En liten snubbe” och jiggiga ”Så klart” gör skivan köpvärd. Den är begåvat producerad och fyndigt ihoprimmad och det finns bara tre-fyra svaga spår. Och bara det faktum att Petter banat vägen för Blues, Ken, Ayo och antagligen ytterligare ett kommande gäng svenska hiphopare är en musikkulturell välgärning som Södersnubben ska ha ett evig kredd för. Petter ger dig hiphop från hjärtat, mannen, 100 %.

2 (1)
Johanna Rosenqvist

Sveriges tuffaste tjej, som stämde Grums kommun för att hon mobbades i skolan. Och vann. Nu har Grums överklagat domen men hur det än går är Johanna en vinnare, som vågade ta strid.

3 (NY)
Peter Dalle

Ett komiskt relationsgeni. ”Jävla Kajsa” på SVT 2 kl 20.00 är givet varje söndag. Dalle har skrivit och regisserat och Lena Endre är helt fantastiskt bra. Men Dalle gapade inte ”Jävla Kajsa” när han kom in i söndags. Det måste han faktiskt.

4 (NY)
Andreas Johnson

Alla tjejers favorit gör engelsk pop som är bra för att vara svensk. Nya ”The games we play” kan bli lika stor som ”Glorious” och Andreas kan slå utomlands. Det håller vi tummarna för.

5 (NY)
Jocke Berg

Jädrar vad bra ”Music non stop är”, toppgrym. Helt annorlunda mot då, men det bästa Kent gjort sedan ”Jag vill inte vara rädd” från debutskivan. Otroligt starkt jobbat. Men Jockes nya synthfrilla... hmm, jag vet inte.

6 (NY)
Ingrid Schrewelius

Legendarisk journalist på Aktuellt som startade svensk televisions första modeprogram Lilla Journalen. I tisdags fick hon Elles Ellenpris för sina legendariska insatser för klädmode i Sverige. Välförtjänt.

7 (NY)
Eva Beckman

Håller stilen i som programledare i utmärkta kultur-light-programmet ”Centrum” i SVT varje måndag.

8 (NY)
Alice Bah

Redan en hyfsat duktig programledare gör något väldigt, väldigt klokt när hon hoppar av och börjar plugga. Det är imponerande, och kommer förmodligen leda till att Alice blir stor på riktigt om några år.

9 (NY)
Jill Johnson

”Mothers Jewel” är den bästa låt 1998 års svenska schlagervinnare haft i sina händer. Producerad och klar låter den som... en vuxen Britney Spears. Och det är ju inte det sämsta.

10 (3)
Marie Richardson

Spelar mot Tom Cruise i Stanley Kubricks ”Eyes wide shut” och mot maken Jakob Eklund i svenska actionrullen ”Noll tolerans”. Kolla in henne i reprisen av Hjalmar Söderberg-klassikern ”Gertrud” på söndag kl 14.45, SVT1 också.

Utelistan
1 Foppa Forsberg
Varför är det alltid folk som inte har nån glädje av pengar som blir mångmiljonärer? Som Björn Rosenström-fanet Foppa. Det är såååå orättvist. Uhuu.

2 Harald Treutiger
Guldet blev till sand.

3 Ronny Eriksson
Ursäkta mig, men han är rolig väldigt sällan, så varför SVT kör repris på ”Lid i natt” på fredagar är ofattbart.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!