Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 22 OKTOBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (NY)
Felix Herngren

En genial komiker. Väldigt aktuell just nu som den svårgripbare och helt underbare Dan Bäckman i ”Sen kväll med Luuk” och som huvudrollsinnehavare och regissör till ”Vuxna människor”, som fortsätter att göra välförtjänt succé på bio. Dessutom är det Felix som gör mina favoritreklamfilmer med ”Mr Jim - international businessman”. Felix är är helt enkelt fruktansvärt rolig och ovanligt begåvad. Dessutom är han en snäll kille. Felix Herngren - Dramaten = 5-0.

2 (3)
Petra Nielsen

Det är alltid något visst över tv-deckare, alla har sina favoriter och Petra är inte alls dum som en svensk Cagney, eller kanske Lacey? Varje fredag i SVT 2.

3 (NY)
Renée Nyberg

Bjuder på sig själv, har koll och en underhållande tv-show i Kanal 5 på tisdagar. En ny frissa är egentligen allt som behövs nu.

4 (1)
Mauro Scocco

”Du är aldrig ensam” är en helt, helt fantastisk singel och ”Tillbaks till världen” är en bra skiva. ”Du är aldrig ensam/så länge jag andas/så länge mitt hjärta/kan slå.” Snyft.

5 (NY)
Pugh Rogefeldt

”Maraton” med rocklegenden Rogefeldt är mycket bra svensk 70-talsrock. Dessutom är det coolt att sno Jimi Hendrix ”Little wing” och kalla den ”Dinosaurie”...

6 (NY)
Christian Falk

Otroligt välförtjänt klättrar ”Make it right” på amerikanska danslistan. ”Quel bordel” är årets bästa svenska cd på engelska. Nu jobbar Falk på en platta med den svenska jazzeliten och housegospelsångaren Kenny Bobien.

7 (6)
Petter

Petter är en riktig rimkung på ”Saker och ting”, vilket ju ger ett helt sanlöst skönt flöde och ett satans sväng. Mästerligt.

8 (NY)
Rebecka Thörnqvist

Tillbaka i super-light-gruppen Gloria med Sara Isaksson, en annan begåvad singer-songwriterfavorit. ”Party on my own” är passionerad radiopop med en snygg och lite underlig video där Rebecka stjäl ljuset.

9 (NY)
Mikael Wiehe

En stor rocklegend. 25 år efter proggklassikern ”Huddinge Huddinge” ger han 20 000 kronor ur egen ficka i royalties till textförfattaren Kent Putkinen som inte fått några pengar. Självklart, kan man tycka, men inte för alla.

10 (5)
Ayo

Refrängen ”Känn dig aldrig fången i förortsbetongen” välte dansgolvet jag spelade på i lördags. Så ska det vara. Grym låt.

Utelistan
1 Lars Eriksson
Ordföranden i senaste Palmekommissionen som vägrar uttala sig om dess bristfälliga (?) arbete i ”Striptease”. En skandal av en statstjänsteman.

2 Helena Bergström
Ska spela huvudrollen i ”Sprängaren”. Bådar inte gott om man minns hennes åklagare i ”Jägarna”.

3 Maria Lundqvist
Inga nya avsnitt av kalkonhumorn ”Sally” spelas in. Så tråkigt... not.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!