Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 22 OKTOBER 1999
  

Deknäcker

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på video

”Buffalo 66”
   Världens coolaste egotrippade filmmakare, Vincent Gallo, älskar att zooma in sig själv. Orkar man med det och filmens alla amerikanska gråtoner så är det en riktigt bra film. Och jag bara älskar det otippade slutet. Christina Ricci är strålande och frågan är om inte hon kan bli hur stor som helst, liksom Vincent Gallo själv, som faktiskt skrivit manus, regisserat och skrivit musik till filmen.
  Dessutom sjunger hans pappa en av låtarna.

knäcker på cd
Oktober-fest!
   Helt enkelt mina favoritlåtar just nu. Förutom Groove Armadas ”I see you baby” och Macy Grays ”I try”. Jag glömde liksom bort dem, förlåt. Hela låtlistan ser du här. Skriv och vinn!
  Plura & Le Marcs cd vanns av Monica Friberg.
  Flat Eric vanns av Caisa Lindblad, Eric Dauksz, Käthi Idström, Oliwer Jakobsson och Anna Persson. Grattis!

knäcker på video

”Magiska systrar”
Först varm och humoristisk, sedan varm och exorcistisk, och lika trivsam hela tiden. Nicole Kidman är, såklart, strålande som modern häxa och Sandra Bullock ytterst charmerande som hennes kärleksrädda häxsyrra. En rolig, udda historia och tänkte du se monumentalsugande ”Blair witch projekt” föreslår jag att du stannar hemma och hyr den här i stället. Inte lika hipp, men kvalitet är ju som bekant alltid att föredra. Liksom en kyss i slutet!


stinker cd

Kevin Rowland ”My beauty”
   Om ni inte läst recensionerna ordentligt (men det har ni väl) så kan ni få för er att det här är en bra platta. Det är den inte. Det är riktigt dålig pubrock som bara kan älskas av de mest sentimentala anhängarna till Kevin Rowland och Dexy’s midnight runners. Ett briljant undantag är ”Concrete and clay” och den finns på singel. Nu vet ni, det kändes angeläget att berätta så att ni inte kastar 170 spänn i sjön.

Veckans Virtanen
Virtanens val