Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 8 OKTOBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (3)
Ayo

Ayo har varit den störste i undergroundhiphopkretsar länge, han hängde med Latin Kings och rappade på Petters debut och nu har han gjort sin första cd, ”Föder nåt nytt”, som oftast är strålande bra och det är hela tiden underbart att höra Ayos ekvilibristiska rap om betongdjungelboken, polispådrag och kärleken till sina barn. ”Jag översätter så kallade ghettosnacket så ni hajar vad jag säger när jag säger nåt vackert”. Tack för det.

2 (NY)
Inga-Britt Ahlenius

Får sparken från RRV efter ett bisarrt misstag när hon förväxlade finansminister Bosse Ringholms röst med kompisen Tomas Lyreviks. Men Ahlenius är ändå den moraliska segraren i kriget mot Ringholm.

3 (5)
Monicka Starck

”In from the cold”, mycket stark poplåt i bilåkarstil med Sveriges Natalie Imbruglia. Och låten blev ju verkligen inte sämre med video till, regisserad av Niels Jensen.

4 (NY)
Kristian Luuk

Tillbaka igen, tyvärr lite för sent på torsdagkvällar (med ”South Park” ännu mer idiotiskt sent efteråt). Ett program med djävulskt bra koll, det märks om inte annat på den supermodernt rätta studioinredningen.

5 (NY)
Benny Haag

Vår gamle ”Xerxes”-hjälte har blivit vuxen och gjorde över 400 monologer av Jan Guillous ”Ondskan” och spelar nu sin egna ”Working class hero” på Dramaten. Dessutom är han en hejare på V75!

6 (NY)
Sara Hallander

En tidig favorit i Robinson, en cool kvinna i dreadlocks som taktiskt håller sig i bakgrunden. Men visst var det konstigt att de två som ansågs som snyggast skulle röstas ut. Synd, för Deniz var ju en riktig Robinson-typ.

7 (2)
Ulf Lundell

Han förstår sig inte på dagens musik, han kan inte höra skillnad på gym-disko och TLC, men han har saker att säga. 800 sidor ”Friheten” är ett måste för alla Lundell-fans, och hans antagonister som inte förstår karln.

8 (NY)
Källa Bie

Charmig och trovärdig som brådmogen tepåse-brud i Felix Herngrens Fredrik Lindströms roliga film ”Vuxna människor”. En film given för alla oss som behöver stöd i vår barnslighet.

9 (7)
Ella Lemhagen

Med rätta hyllad för historien om det lilla charmtrollet Tsatsiki, som är den perfekta filmen att lämna ungarna på medan för- äldrarna går på ”Vuxna människor”.

10 (NY)
Pär Wiksten

Wannadies har lite för vassa kanter för mig, men de är ju jättebra i sin genre och är alldeles tvättäkta popstjärnor som hänger med Blur och Suede i London, och det blir man ju stolt över.

Utelistan
1 TV 4
Lägger in sabotage-reklam mitt i ”Ally McBeal” och ”Arkiv X”, tjänar pengar men tappar all trovärdighet och förstör mina tv-kvällar.

2 Lars Norén
Sveriges mest omhuldade dramatiker är i blåsväder; hårt sågad för nya ”Skuggpojkarna” och tystnaden kring polismördarna i hans pjäs ”7:3”.

3 Bosse Ringholm
Lät som en sinnessjuk papegoja när han upprepade ”Jag har lovat att undersöka möjligheterna att från årsskiftet tillgodose hennes önskemål”.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!