Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 24 SEPTEMBER 1999
  

Hur skulle det låta om vi sade allt vi tänker på?



 Diskutera krönikan på nätet

Den trötte rapparen Ken och hans mest märkliga uttalanden borde kanske gå och basta en stund.

Det är enkelt att ha korkade åsikter. Alla har dem: du och jag, han och hon, vi och de. Det är lätt hänt, nästan ingen är helt perfekt.
  Det finns nöjesjournalister (och andra också för den delen) som inte tycker att man ska få uttala sig om man är korkad. Ken är rapparen som har råkat ut för en sån dom.
   Ett tacksamt offer att kasta skit på och kanske har han gjort sig förtjänt av det också.
   En kille som heter Jim brukar maila mig ibland och säga att jag borde utnyttja det mediala rummet bättre: ”Du borde ge såna som Ken ett helvete...”
   Jag har inget emot Ken. Jag tycker att några av hans låtar är OK. Jag tycker också att han är ung, oförståndig och har en irriterande ambition att försöka provocera. Men är det ändå inte rätt bra att han pratar innan han tänker efter?

Alla tycker en massa saker, men få berättar gärna om de sakerna de tycker som inte överensstämmer med det politiskt korrekta samhälle vi lever i.
   Man tänker och ogillar, men låter ingen veta. Man är smart. För hur skulle det låta om man öppet gick omkring och sa att ”zigenare har bra konstiga kläder på sig”. Och lat. För antagligen vet man inte varför de har stora kjolar...


se
”ExistenZ”- som ”Matrix” fast ännu flummigare och inte lika bra.


hör
Ween- ”Pure Guava”. Ween är en amerikansk grupp som gör galen musik.


gör
Dina egna t-shirtar. Men använd mall för annars ser det fördjävligt ut.
När ingen vet vad man tänker kan man heller inte bli motbevisad. Det är ingen som kan argumentera med en och få en att förstå att man har fel.
  Ken bjuder åtminstone upp till kamp. Det är modigt. Det killen gör fel är att han fortfarande pratar utan att tänka, han har ingen aning om varför han tycker som han tycker och slänger ur sig meningar som är så ogenomtänkta att man gråter.
   Det verkar inte vara hans starka sida att prata, men låt honom ändå göra det, så kanske han lär sig det till slut.

Frågan är om det inte är då man ska bli riktigt rädd för honom. När det inte finns något att anmärka på längre.
  För fattar man att prinsessan Madeleine inte vill få en ursäkt baserad på sitt utseende, utan för det egna uttalandet, och det ena men menar det andra, det är ju då man är som farligast.
   Till sist önskar jag att det vore som Thomas Öberg sjunger: ”Dom kallar mig för idiooot, det har jag ingenting emooot.” Men visst fan tar man åt sig.

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Daniel Wiklander