Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 17 SEPTEMBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (NY)
Liza Marklund

Den stora bokmässan i Göteborg pågår nu, så innelistan kollar in lite aktuella författare i dag och givetvis ska Sveriges bäst säljande författarinna toppa. ”Sprängaren” sålde otroliga 300 000 exemplar och var rejält spännande. Nu finns Liza Marklunds nya bok om kvällstidningsmurveln Annika Bengtzon, ”Studio sex”, ute. Man kanske inte ska påstå att det är stor litteratur, men stor underhållning är lika mycket värt.

2 (NY)
Ernst Brunner

Givetvis en helt annan litterär klass än Marklund, och har därmed (?) inte lika många läsare. Brunners nya ”Vallmobadet” hyllas, bland annat av min favoritkritiker Lennart Bromander, och Brunner är en av våra allra största.

3 (NY)
Inger Edelfeldt

Författarinnan till samtidsklassikern ”Kamalas bok” är också tillbaka, med nya romanen ”Det hemliga namnet”. Och är på bokmässan såklart. Tyvärr har jag inte läst den ännu.

4 (3)
Sigge Eklund

”Synantrop – en kärlekshistoria” är inte från den ironiska generationen, det här är kärlek på blodigt, seriöst allvar och strålande skrivet. En 24-årig kille som är på riktigt. En 00-talets Per Hagman.

5 (NY)
Jan Guillou

Och givetvis kan jag inte göra en litteraturlista utan att den störste av dem alla är med: Jan Guillou. ”Tempelriddaren”, hans andra roman i korsriddartrilogin är ute nu. Det är inte Hamilton, men ändå Guillou.

6 (NY)
Sophie Zelmani

”Time to kill” – ny, utmärkt singel av Sveriges egen Beth Orton. Svänger.

7 (NY)
Mauro Scocco

Muntergöken Mauro är tillbaka! Singeln ”Du är aldrig ensam” har du säkert redan hört och om någon månad kommer albumet ”Tillbaks till världen”. Mauro säger att det är det bästa han gjort, stämmer det så oj oj.

8 (1)
Pernilla August

Svensk toppenskådespelare med stor roll i Star Wars. För övrigt en gång gift med store författaren Klas Östergren (läs ”Gentlemen”).

9 (NY)
Plura Jonsson

”Limbo” är årets skiva på svenska och det är inte mer med det. Eldkvarn brinner mer än någonsin (sorry, jag var bara tvungen att skriva det).

10 (NY)
Staffan Hellstrand

Ny skiva och Staffan är ju en sådan som man alltid gillar väldigt mycket, och även om nya ”Underbarn” inte är bland hans bästa så blir inga gamla fans besvikna.

Utelistan
1 Victoria Silvstedt
Ofattbart usel på skiva. Silvstedt måste vara kvinnokampens största bakslag sedan... Sabrina?

2 Star
Hysteriskt sugande vulgotjejrockband som gör cover på Kiss ”Heavens on fire”. Stinker av krämeri och skivbolagsplanering.

3 Fredrik Virtanen
Är jag så jävla bra själv då, egentligen? Och jag ser inte ens ut som en bimbo.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!