Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 17 SEPTEMBER 1999
  

Deknäcker

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på bio

Eyes wide shut
   Jag gillar den verkligen, fast jag förstår inte riktigt varför. Det gick liksom inte att släppa taget förrän den var slut, och jag funderar fortfarande på det lätt utråkade New York-paret med sexfantasier, spelade av Nicole Kidman och Tom Cruise. Hur som helst är ”Eyes wide shut” ett måste eftersom den är mästerregissören Stanley Kubricks sista film. Dessutom är Nicole Kidman helt suverän och hon känns väl alltmer som den bästa Hollywood-skådisen i sin generation. Och Tom Cruise är ju... söt, som vanligt.

knäcker på cd
Pet Shop Boys
   ”New York city boy” är ju faktiskt den festligaste bögdisko som gjorts sedan ”YMCA” med Village People. Njae, självklart inte, men det känns så precis just nu och det räcker en bra bit in på hösten.

knäcker på video

Enemy of the state
Jag älskar konspirationsfilmer! I alla fall när de är så här härligt Hollywood-tjocka som de är när de är som bäst. Dessutom har ”Enemy of the state” ett bra politiskt budskap om säkerhetsbevakning kontra personlig integritet och så har den Will Smith och Gene Hackman i huvudrollerna – två skådisar som aldrig är dåliga. Och kom ihåg: storebror ser dig (överallt)!

knäcker på ZTV

David Letterman
   Han är ju faktiskt bara helt bäst. I USA dominerar han fortfarande CBS varje sen kväll och med en veckas fördröjning visar ZTV hans pratshow vid 23-tiden i Sverige. Kolla in den om du inte redan gjort det. NBC:s stora man på samma tid, Jay Leno, är en tönt. Efter honom på NBC kommer dock Conan O’Brian, som är den hippaste, och den showen borde ZTV också köpa in och lägga efter ”Letterman”.



Veckans Virtanen
Virtanens val