Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 27 AUGUSTI
  

Kändisar duger nog bara till att vara kändisar
Det är dumt när självbilden och det verkliga jaget inte riktigt kommer överens.



 Diskutera krönikan på nätet

I framtiden kanske den politiska scenen ser helt annorlunda ut. ”Det gäller att göra politiken sexig. På så sätt kanske några ungdomar intresserar sig och återfår intresset för oss politiker.”
   Så har det låtit i flera år och därför har vänsterpartiet ordnat rockkonserter, medan sossarna lånat Camilla Henemark nakna kropp och målat henne i rosens färger för ”det gillar ju kidsen”. Jag tror inte att en avklädd föredetta flickvän gör att man lägger en röst på ett visst parti. Men vad vet jag?
  Att band som Bob Hund kan påverka folk till att rösta genom att ropa något om det på konserter, det vet jag, men jag tror inte att man blir så pass påverkad att man villl rösta likadant som ens idoler. Inte utan att ifrågasätta både sig själv och bandet innan i alla fall. Man vill ju ha IQ - inte vara ett offer för påverkan.

Nu har Carl Bildt avgått och man vet inte riktigt vem som ska efterträda honom. Och säkert tänker många inom partiet: ”Bo är alldeles för tråkig. Det gäller att göra politiken sexig. Kanske borde man ha en kändis som partiledare. Nästan som i USA.” Det är säkert många som tror att kändisar är framtidens melodi.


se
American Pie. Amerikansk icke-konservativ highschool-film med flickor som vet hur de ska roa sig själva.


hör
Mary J. Blige: ”Mary”. Det finns inga ord för att beskriva hur bra hon är.


gör
Hångla för att du mår bra av det. Eller drick Pago - världens godaste juice.


Framtidsscenario: Det är val år 2006. Och det här året är det partiledarna själva som har turnerat land och rike runt på de största scenerna. I stället för backdrops har de satt upp sina partibudskap:
   - ”Stakka Bo - för ett cleanare Sverige”. (Fast honom kan man ju inte rösta på eftersom man vet att man får Papa Dee och Jonas Åkerlund på köpet.) Tycker att alla svenskar borde ha en egen hemmabar.
   - ”Cajsa Lisa-lagom är bäst”. Vårt svenska soulhopp ställer upp för ett trist mittenparti som varken säger bu eller bä.
   - ”Ken - jag är bara naturlig”. Miljöpartiets representant som tyvärr gärna säger fel saker vid helt fel tillfällen. Och gärna utan att veta vad han pratar om. Det kommer säkert att finnas något slags depressionsparti med Stina Nordenstam och Kristina Lugn också.
   Lokalvalen har uppdaterat sina politiker:
   - Joakim Thåström (Rågsvedspartiet) fixar replokaler. - Rösta på Petter - för ett fränare Söder.

Nej, det blir kanske inte så bra. Bara ytligt och dumt. Kändisar duger nog bara till att vara kändisar. Och till att sjunga, skriva och prata om saker som bara är viktiga för dem.

   
  MER I PULS