Nykomlingar i rymden
Trodde du att ”Star wars” handlade om wookies, ewoker och yoda? Glöm det. Puls Micke Jägerbrand har kartlagt nykomlingarna i rymden.
 
Artens kändisar De mest kända gunganerna är mesen Jar Jar Binks och krigsherren Boss Nass. Droiderna har inga individer - de gör allt gemensamt. Den superelake och girige Watto. Snälle Wald. Kändast är ET själv.
God/ond? God Onda Onda Goda Supergoda
Planet Naboo --- Tatooine Tatooine Phone Home....???
Utseende. Ser ut som en korsning mellan en häst och en groda Skelettliknande robotar. Ser ut som jättelika kolibris - med både vingar och en snabel-liknande nos. Grön och liten med mohikan-frisyr och antennliknande öron på huvudet. Minimal kropp och jättelikt huvud. Samt längsta fingrarna i universum.
Bakgrund Vattendjur som ändå lyckas klara sig på land Robotar som är rena krigs-maskiner. Toydarianerna är handelsfolk som köper och säljer. ????? Kringresande upptäcktsresande i rymden.
Artens kändisar De mest kända gunganerna är mesen Jar Jar Binks och krigsherren Boss Nass. Droiderna har inga individer - de gör allt gemensamt. Den superelake och girige Watto. Snälle Wald. Kändast är ET själv.
Roll i filmen Jar Jar blir kompis med jedi-riddarna. Utplånar allt motstånd till Handels federationen. Slav- och skrothandlare som äger Anakin. Är hälften husdjur och hälften kompis till Anakin. Tre ”ET”-representanter sitter med i Senaten. Titta i nedre högra hörnet...
Styrka/svaghet Är inte särskilt smart - men snäll. Bra på att döda - men inte på att tänka. Genomgirig. Klarar inte att säga nej till vadslagningar. ???? Känslig för sjukdomar.
Framtidsutsikter i ”Star wars”-universum. Lysande! Enligt George Lucas kommer Jar Jar att finnas med i både tvåan och trean. Nja. Enda chansen att komma tillbaka är att ha större vapen och mer pansar. Dåliga. När Watto sålde Anakin skrev han ut sig ur uppföljarna. Dåliga. Gulliga djur är inget för Darth Vader som vuxen. Oerhört svaga. ”ET 2” är nog Steven Spielbergs grej.
Slutbetyg
Det är ingen slump att det finns hundratals ”Vi hatar Jar Jar”-sajter.

Äntligen lite tuffa stridsrobotar. Stormtroopers dog lite väl lätt i de första filmerna.

En kopia av de giriga ferengi i ”Star trek”. Det finns alltså pengar i ”Star wars”-universum!

Går bara hem hos småkillar som skulle vilja ha en talande ödla som husdjur.

Schysst som en kul grej för publiken. Inget annat.