Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 13 AUGUSTI
  

A-Teens klart för skolstart
Nu börjar plugget igen. Därför klädde vi upp A-Teens i nya fina skolkläder.


Snart börjar plugget - även för A-teens.
Styling: HULDA ANDERSSON
och KARIN ROSENLUND
Foto: SARA RINGSTRÖM
Makeup & hår: HELENA ANDERSSON

Förra hösten var de fyra vanliga tonåringar.
  Nu är de popstjärnor.
  Men trots turnéer, presskonferenser och autografskrivande går de till skolan nästa vecka.
   De handplockades vid en uttagning på Lasse Kühlers dansskola i november förra året.
  På mindre än ett år förvandlades de till popstjärnor och under sommaren har programmet varit fyllt av konserter.
  – Det är helt otroligt, säger Marie Serneholt, 16. Förra hösten visste vi inte vad det handlade om. Jag trodde att vi skulle klä ut sig och mima till ABBA. Det blev mycket bättre. Det här är verkligen en dröm.


arkiv Marie Serneholt
Namn: Marie Serneholt. Ålder: 16. Bor: På Lidingö utanför Stockholm. Familj: Mamma, pappa, syskonen Jonas, 24 och Malou 19. Yrke: Börjar första året på Rytmus. Ska läsa musik. Favoritämne i skolan: Musik, biologi. Sämsta ämne: Geografi. Bästa skolmaten: Fiskburgare, spaghetti med köttfärssås. Gör på rasterna: Pratar med kompisar, pluggar inför prov. Fritidsintressen: Vara med kompisar, slappa, gå på bio. Idoler: Whitney Houston, Madonna, Backstreet Boys. Person jag beundrar: Mina föräldrar. Högsta dröm: Stå på scen och sjunga,dansa. Kär i: Hemligt.

arkiv Sara Lumholdt
Namn: Sara Lumholdt. Ålder: 15. Bor: I Täby utanför Stockholm. Familj: Mamma, pappa, pappas sambo Susanne, storasyster Anna, 19. Yrke: Börjar snart nian i Näsbydals skola. Favoritämne i skolan: Musik, bild, gymnastik. Sämsta ämne: Religion. Bästa skolmaten: Potatisbullar. Gör på rasterna: Hinner bara gå till skåpet och byta böcker. Fritidsintressen: Mysa med kompisar, titta på video. Idoler: Backstreet Boys, Britney Spears, Cajsalisa Ejemyr. Person jag beundrar: Min storasyster. Högsta dröm: Att kunna dansa på heltid. Kär i: Pojkvännen Oskar, 18.


  De började som ABBA Teens, men när Benny Andersson inte ville att namnet skulle användas av tonårsgruppen ändrades det till A-Teens.
  – Men delvis var det vårt eget beslut, berättar Marie. Nu kan vi göra annat än ABBA-låtar i framtiden.
  De fyra tonåringarna har gått i samma dansklass flera år. Nu träffas de så gott som varje dag och känner varandra både utan och innan. När Sara Lumholdt, 15, avslöjar att hon precis fått en pojkvän – brister de andra ut i en spontan version av ”Ja må hon leva”. När man umgås så flitigt som gänget gör är det svårt att ha några hemligheter.
  För A-Teens har sommaren varit intensiv och det har inte blivit mer än tre veckors semester.
  – Det var välbehövligt, säger Dhani Lennevald, 15. Vi ser helt döda ut på bilder tagna före semestern.
  Men som popstjärna är det svårt att vara helt ledig.
  – Jag var på Lanzarote och bodde på ett hotell med mycket barnfamiljer, berättar Sara. Flera stycken kom fram och frågade om vi kunde sjunga karaoke tillsammans, men det kändes faktiskt bara jättekul och de var så gulliga så vi sjöng ”Mamma Mia”.
  Trots att medlemmarna i A-Teens troligen skulle kunna jobba heltid med sin musik kommer alla fyra att fortsätta skolan nästa läsår.
  – Man njuter inte av att plugga men man saknar det när man inte gör det, säger Amit Paul, 16, som i höst börjar första året på gymnasiet.
  – Visst kan jag tänka mig att satsa på musiken, säger Marie, som också ska börja gymnasiet. Men skolan är också viktig. Lektionerna är roliga, men det är jobbigt att plugga till prov. Ofta pluggar man bara för betygen. Självklart läser man för sin egen skull, men oftast tänker man inte på att man kommer att ha nytta av det när man blir äldre.
  Men troligen kommer det inte att vara riktigt på samma sätt när Marie, Sara, Dhani och Amit kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet.
  – Det är klart att man inte kan vara precis som när man gick ut, säger Marie. Det har hänt så himla mycket.
  – Jag brukar be mina kompisar att säga till om de tycker att jag blir divig, för jag vill absolut inte börja sväva upp i luften, säger Sara. Jag tror man kommer mycket längre om man håller fötterna på jorden.

arkiv Dhani Lennevald
Namn: Dhani Lennevald. Ålder: 15. Bor: På Östermalm i Stockholm. Familj: Pappa, mamma, storasyster Dinah, 21, katterna Molle och Elvis, fåglarna Odjob och Drak-Ulla. Yrke: Börjar nian på Gärdesskolan. Favoritämne: Bild, matte. Sämsta ämne: Samhällskunskap. Bästa skolmaten: Pan-pizza. Gör på rasterna: Pratar med kompisar, går till kiosken och handlar godis. Fritidsintressen: Vara med kompisar, segla, åka snowboard och skidor. Idoler: Backstreet Boys, Whitney Houston. Högsta dröm: Dansa som Bounce. Person jag beundrar: Familjen. Kär i: -

arkiv Amit Paul
Namn: Amit Paul. Ålder: 16. Bor: I Spånga utanför Stockholm. Familj: Mamma, pappa, lillasyster Mandira, 14. Yrke: Börjar i höst första året på Kungsholmens gymnasiums. Ska inrikta sig mot naturvetenskap och musik. Favoritämne i skolan: Musik, gymnastik. Sämsta ämne: Bild. Bästa skolmaten: Kebab-biffar. Gör på rasterna: Hänger. Fritidsintressen: Vara med flickvännen och kompisar. Idoler: Steve Wonder, Björn och Benny. Person jag beundrar: Samma som idolerna - Steve Wonder, Björn och Benny. Högsta dröm: Att få hålla på med musik. Kär i: Flickvännen Carina.


Aktuella: A-Teens har släppt två singlar och den 25 augusti kommer albumet ”Super trooper”. I Sverige fortsätter turnén fram till september och i höst väntar en utlandslansering. Om en dryg vecka reser bandet också till Ungern för att vara förband åt Whitney Houston.

   
  MER I PULS

Pulsredaktör på nätet: Claes Nordling