Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 23 JULI 1999
  

– Jag är inte svartsjuk
Men Reese från ”En djävulsk romans” gnuggar helst sin kropp mot maken Ryan

306 5 juni blev Reese Witherspoon och Ryan Phillippe ett äkta par. Snart är de tre i familjen.
Foto: BOB FRAME


Läs mer om "En djävulsk romans"
  Se trailern till om "En djävulsk romans" (28.8) (56)
Så laddar du hem Realplayer
Så laddar du ned ljudfilen


arkiv Reese Witherspoon
Ålder: 23. Född: I Nashville, Tennessee. Familj: Maken och skådespelaren Ryan Phillippe. Hunden Frank Sinatra. Bor: Los Angeles. Yrke: Skådespelerska. Tjänar: 8,5–17 miljoner kronor per film. Genombrott: ”Pleasantville”. Aktuell: I dramat ”En djävulsk romans” – en film som bygger på ”Farligt begär”.
HOLLYWOOD. Rösten skär genom hotellobbyn. Några affärskostymer stirrar med blickar som ”Vet inte mänskan att han är död?”
  – Frank Sinatra. Frankieeeee!
  Reese Witherspoons ansikte spricker upp i ett leende. I fullt ös kommer Sinatra springande. Hon fångar bulldogen i famnen.
  
Det är tredje gången inom loppet av fem månader som Puls träffar nygifta Witherspoon. Den 23-åriga blondinen blir tjockare för varje gång.
  – Det är härligt att vara kär, säger skådespelerskan och rättar till sin rosa yllekofta.
  I höst blir hon mamma för första gången. Den växande magen är resultatet av förhållandet mellan henne och hennes motspelare i ”En djävulsk romans”, Ryan Phillippe. Till skillnad från många av deras kolleger – som oftar väntar till de är 30 eller till och med 40 – bildar Ryan och Reese familj direkt. De tycker inte att de stressat.
  – Vi har varit ihop i två och ett halvt år, säger hon. Det här var visserligen inte planerat. Men jag blev jätteglad när jag fick veta att jag var gravid.
  Om havandeskapet var en överraskning var än mer förvånande att hon föll för Ryan.
  – Jag hade svurit på att inte trilla dit på en skådis.

Träffades inte på jobbet
  
Hon skrattar åt den gamla föresatsen och tar några klunkar köpvatten.
  – Men vi träffades i alla fall inte på jobbet, utan på min 21-årsfest. Dagen efter stack han på en tre månader lång filminspelning. Vi lärde känna varandra på telefon.


Vi träffades i alla fall inte på jobbet, utan på min 21-årsfest
  Det var han som ville att de skulle jobba ihop i ”En djävulsk romans”. Phillippe spelar den hjärtlöse förföraren Valmont medan Reese Witherspoon är hans offer. Men hennes stryka och skönhet får honom att bli kär och plötsligt vet han inte hur han ska handskas med situationen.
  När det blev dags för kärleksscenerna var Reese bara lättad över att ha sin make vid sin sida.
  – Jag gnuggar hellre min kropp mot hans än mot en främlings, säger hon.

”Jag slipper spela offer”
  
För Phillippe var Reeses rollfigur bara en i raden som han förförde. Utan att låta helt övertygande hävdar hon att det inte var jobbigt att se honom i säng med andra tjejer.
  – Jag är inte den svartsjuka typen.
  Hon medger att hon inte var på plats när han spelade in de heta scenerna:
  – Jag ville inte göra honom nervös.
  Förutom ”En djävulsk romans” har Reese i år också medverkat i hyllade ”Pleasantville” och är på gång i ”Election”, där hon spelar överambitiös högstadieelev. Men det är inte de rullarna som fått Hollywood att höja ett varningens finger – utan skådespelerskans roll i filmatiseringen av den kontroversiella ”American Psycho”. Boken innehåller en rad bestialiska dåd mot främst kvinnor.
  – Jag tror inte de förstår historien. Jag ser den som en satir över 80-talet. Dessutom slipper jag spela något av offren.

Magnus Sundholm


   
  MER I PULS