Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 9 JULI
  

I stort sällskap
Maria Sjöholm i Drain om att spela med hårdrockslegenderna

Maria, sångerska i Drain, tänker gifta sig snart - med Tony Iommi

Lyssna på Drain
Så laddar du hem Realplayer

Ljudet innehåller:   Låten "Leech" från nya skivan "Freaks of nature"

En gång i tiden var hårdrockare farliga, elaka och skrämde slag på ”Hem och skola”-föreningar runt om i landet.
  Men tiderna förändras.
  Nu för tiden är de mest gulliga.
  Precis som det svenska bandet Drain.
   Det har varit en tung vecka för Maria Sjöholm, sångerska i tjejbandet Drain. De är ett av banden i den amerikanska kringresande festivalen Ozzfest och de är i gott sällskap.
  Huvudattraktionen på Ozzfest är legendariska Black Sabbath, med ikonen Ozzy Osbourne som sångare. Bland de 14 andra banden kan nämnas Slayer, Primus och Rob Zombie.
  Drain är stora i USA. För två år sedan var de också med på Ozzfest och sedan dess nämns de i samma andetag som etablerade och välkända namn.
  Marias trötthet beror varken på för hårt festande eller för hårt röj på scenen.
  Nej, hon blev tvungen att rotfylla en tand. Och det är det hårdaste som hänt hittills under deras dryga månad på festivalturné.

Körde sönder två golfbilar
  
Möjligen med undantag för de två små golfbilar som bandet körde sönder. Arrangören blev inte glad över tilltaget och tjejerna fick utegångsförbud för en kväll.
  Rotfyllningen hämmar fortfarande Maria lite när hon sjunger.
  – Jag fick åka in akut till tandläkaren och de rotfyllde på en gång. Egentligen ska man ju komma in två, tre gånger när man rotfyller. Men de gjorde allt på en gång. Jag fick jätteont och det började blöda, säger Maria.
  Nu går hon på en penicillinkur och beklagar sig lite över att hon inte får dricka vin till maten.
  I Black Sabbath spelar Toni Iommi, gitarrist och tillika Marias trolovade. Paret planerar att gifta sig så snart så som möjligt.
  – Vi är båda två jätteglada att vi turnerar ihop nu så att vi kan ses. Jag tar det ganska lugnt nu och försöker spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med Toni.
  Som sagt, gulligt.

Fler USA-spelningar bokade
  
Drain har precis gått av scenen. De har varit dagens öppningsband och det innebär att de äntrar scen vid halv tolv-tiden på förmiddagen.
  – Man är lite rostig så där på morgonen, men jag sjunger upp mig. Jag dunkar i gång kroppen med kaffe. Vi har en trogen publik och det var packat i dag så det är ganska lätt att komma i gång.
  I förra veckan släpptes deras senaste platta ”Freaks of nature” i USA. Hösten är redan inbokad för fler spelningar runt om i landet.
  – Jag saknar Europa väldigt mycket. Jag var i Boston i förra veckan och det påminner väldigt mycket om England. Här skulle jag nog inte kunna bo och så är maten så äcklig, säger Maria.

arkiv Maria Sjöholm Namn: Maria Sjöholm. Ålder: 34. Bor: I Stockholm, men hoppas flytta till England med pojkvännen Tony Iommi, gitarrist i Black Sabbath. Aktuell: Sångerska i Drain som turnerar i USA med festivalen Ozzfest. Drains diskografi: ”Horror wrestling” 1996 och ”Freaks of nature”, som släpptes i Sverige i början av sommaren och i USA i förra veckan.


   
  MER I PULS