Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 2 JULI 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (1)
Fredrik Lindström

”Jag kan fortfarande, när jag har svårt att sova, ställa en dammsugare eller annan brusande hushållsmaskin bredvid sängen”, för-klarade Fredrik angående det sövande ssch-ljudet och ägnade resten av ”Sommar” i P1 åt att tala om språkforskning och språkhistoria. Hysteriskt roligt.

2 (NY)
Peps Persson

Sveriges reggae-kung är tillbaka. ”Sicket elände” heter den ska-svängande miljöprotestsången från mannen som gav oss mästerverket ”Hög standard”. Ibland tror jag att Kingston ligger i Skåne.

3 (NY)
Rebecca Liljeberg

Min favorit i ”Fucking Åmål” - som nu finns på video. Hyr förra årets bästa svenska film så fort det blir bara lite moln på himlen. Och det verkar det ju bli hela tiden.

4 (NY)
Cajsastina Åkerström

Jag har alltid gillat Freds dotter Cajsastina, men det var länge sedan jag hörde något ifrån henne. I morgon är hon sommarpratare och då tänker jag passa på. P1, 13.05.

5 (NY)
John Chrispinsson

Han är alltid bra i tv och radio. Nu har Chrispinsson skrivit boken ”Sekelskiften”, som lär oss att det mesta är som förr; mode, sex, politik, festande, pengar. Bra och lärorik bok som tar bort 2000-ångesten.

6 (3)
Patrik Arve

”Ahead of my time” med Teddybears Sthlm ska spelas högt, riktigt högt. Då går det inte att stå still. Årets bästa svenska singel. (Näst bäst är ”Jag har aldrig vart i Memphis”, med Magnus Lindberg.)

7 (NY)
Jennifer Brown

Av våra fyra bästa soulpopartister Dilba, Robyn, Titiyo och Jennifer Brown, är det Jennifer som skriver hits, och hits gillar vi såklart. På turné just nu.

8 (4)
Linda Sundblad

”Blow my fuses” med Lambretta tjatade jag om i våras, nu rockar den ”Sommartoppen” i P3. Bra sommarlåt från Lidköpings eget Divinyls.

9 (6)
Bo Kasper

Bo Kaspers orkester är mysigaste live-grejen i sommar. Kubanska rytmer, visor, pop, soul - och de kan spela. Och så gör de musiken till Fredrik Lindströms och Felix Herngrens film. Skönt gäng.

10 (NY)
Carl-Philip

Prinsen och kungen åker i samma båt på Gotland runt (start söndag). Men än är det kungen som bossar i båten för det är först i höst prinsen gör lumpen som båtchef. Men Carl-Philip är gulligast.

Utelistan
1 Black Ingvars
Sommarens mest onödiga turné från det mest onödiga bandet. Tengby är Göteborgs Dr Alban.

2 Pernilla Månsson Colt & Benny Borg
Kom igen, Pernilla. Sluta med stinkande ”Sommarunionen”.

3 Meja
Zzzzznark, väck mig när Meja gått av scenen. Så kan det gå när coolhet blir tråkighet.

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!