Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 25 JUNI
  

på pulsen


Kent Finell radiolegend.

Namn: Kent Floyd Finell. Ålder:54. Bor: Villa i Sollentuna. Familj: Ingen. Yrke: Programledare. Aktuell: Nyutnämnd ambassadör för Värmland och en rikstäckande sommarturné med Svensktoppen.

Foto: JONAS BILBERG
Vem är din idol?
   - Jag måste erkänna att jag är lite svag för Kofi Annan. Han har det mest utsatta jobbet i världen, men verkar alltid lika sympatisk. Jag gillar det han utstrålar.
Vem vill du helst ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
  - - Det borde vara Peter Sellers men han är ju död. Brad Pitt är för snygg så det spricker. Det får bli Tom Cruise, han är också snygg, men jag tror han skulle klara av att spela både mina dåliga och bra sidor.
När var du riktigt kär senast?
   - Min senaste förälskelse är Frida, min båt. Annars är det många år sedan, man får gå tillbaks till ungdomsåren. Då var det ständiga förälskelser. Jag minns de lyckliga stunderna, men jag kommer bättre ihåg de olyckliga historierna när jag inte kom dit jag önskade.
Har du varit otrogen?
  - Nej, aldrig mot någon jag haft ett förhållande med och under livet har jag ändå haft flera.
Vilket är det konstigaste stället du har haft sex på?
  - Jag är alldeles för tråkig för att hitta på en massa annorlunda platser. Det konstigaste stället var nog i en grotta vid en underbar sandstrand, men det var mer romantiskt än konstigt. Man har ju hört talas om flygplan och sånt, men det verkar bara bökigt och besvärligt. På konstiga ställen blir det lätt stressigt och det får ju inte bli något bråttomkör.
Vad är det finaste någon har sagt till dig?
   - Jag blir gladast när någon säger att jag är professionell. Då förstår jag att jag är bra och duktig på det jag gör. Det är det jag jobbat och slitit för i alla år.
Vilket politiskt parti röstade du på i senaste valet.
   - Jag måste erkänna att för första gången i mitt liv röstade jag inte. Jag skäms. Det är inte en rättighet att rösta utan en skyldighet.
Vem skulle du vilja slå på käften?
- Det finns ett par, men jag är fredligt sinnad och har aldrig i mitt liv tagit till våld. Men kommer någon i min väg som på något sätt våldför sig på barn blir jag en annan människa och är jävligt benägen att dela ut en smocka. För det skulle jag gladeligen ta mitt straff.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
  - Nu ska jag vara egoistisk och önska en återupprepning av sommaren -97. Sol, bad och många härliga båtutflykter i skärgården. Får jag uppleva en sån sommar igen är det himmelskt.

Marcus Gners



   
  MER I PULS