Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 4 JUNI
  

på pulsen


Tania Doko som sjunger i Bachelor girl

Namn: Tania Emilia Doko Ålder: 25 år. Bor: Melbourne, Australien Yrke: Artist. Aktuell: Sjunger i Bachelor girl, som kommer med singeln ”Buses & Trains” Favoritförfattare: Scott Peck.

Foto: SARA RINGSTRÖM
Vem är din idol?
   - Det blir Stevie Wonder. Han är en extraordinär musiker, helt fantastisk. Sen blir jag alltid varm om hjärtat när personer övervinner ett handikapp och visar att det går att vara bäst på sitt område även om man har ett handikapp.
Vem vill du helst ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
   - Bette Midler, för hon är lika galen och högljudd som jag. Hon skulle uppenbarligen få spela en äldre upplaga av mig, men det är coolt. Dessutom gillar jag sättet hon sjunger på.
När var du riktigt kär senast?
   - Det var ganska länge sen. Ungefär tre år sen. Andra låten på mitt kommande album skrev jag som en del av processen det var att komma över honom.
Har du varit otrogen?
   - Nej, eller okej då. På sätt och vis. Fast killen som jag var otrogen mot hade jag bara dejtat i tre veckor. Det var inte direkt som att vi var förlovade eller något. Men visst, jag har varit lite stygg ibland.
Vilket är det konstigaste stället du har haft sex på?
   - I ett träd. Uppenbarligen var det också det obekvämaste ställe jag har haft sex på.
Vad är det finaste någon har sagt till dig?
   - Att jag har inspirerat dem. Min allra bästa vän sa det till mig precis innan jag åkte till Europa. Hon har haft det väldigt tufft på sistone. Innan jag åkte sa hon att det var jag som fick henne att hämta kraft att fortsätta leva. Jag blir gråtfärdig varenda gång jag tänker på det.
Vilket politiskt parti röstade du på i senaste valet.
   - Jag röstade på Labour. Jag brukar inte rösta på dem, men det har varit stora problem med piratkopierade cd:s i Australien. Labour är de enda som har insett vilket problem det är för alla artister som försöker leva på sin musik.
Vem skulle du vilja slå på käften?
   - Pauline Hanson. Hon företräder ett rasistparti i Australien som är helt vidrigt. De flesta australiensare avskyr henne, men jag hatar att det finns någon överhuvudtaget som sympatiserar med henne. Hon och hennes parti står för så mycket hat och intolerans.
Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
   - Att kriget i forna Jugoslavien bara tar slut. Att det fanns något sätt att bara trycka på en knapp och ställa allt till rätta igen. Det är hemskt. Min pappa är alban så jag känner väldigt starkt för det här.

Andreas Hermansson



   
  MER I PULS